Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Doğanbey`e girişe çözüm önerisi

Kent Meydanı` ndan yukarıya doğru çıkışta Fevzi Çakmak Caddesi`nden sola Doğanbey`e giriş yok. Şehreküstü Meydanı` na çıkıp üç trafik lambasından sonra döner kavşaktan Kent Meydanı`na doğru dönüp Karayolları Lojmanının yanından Doğanbey`e girilebiliyor. Halbuki tam bu girişte trafik lambaları var. Orta refüj açılıp bir direk dikilmesi halinde sorun giderilmiş olacaktır.
Fevzi Çakmak Caddesi`nden Doğanbey`e giremeyen araçlar, Kent Meydanının üst tarafından Alman Hastanesi diye adlandırılan binanın ve İller Bankası binasının arkasındaki yoldan Doğanbey`e giriyorlar. Ancak karşıya geçiş olmadığından zorunlu olarak sola ters yola, sonra yine zorunlu olarak sağa ters yola (Kiremitçi Caddesi) girerek Doğanbey Caddesi` ni kullanıp Haşim İşcan Caddesi`ne çıkabiliyorlar.
Yerinde yapılacak bir inceleme ile bu sorunların kolaylıkla çözülebileceği kanısındayım.
Trafik Şube Müdürlüğüne, Osmangazi Belediye Başkanlığına, UKOME Yetkililerine saygılarımla…
Sinan Kangal
 
Ulucami` de huzurla namaz kılamayacak mıyız?
 
İnsanlarımız kimi zaman nerede olduğunu ve ne yaptığını bilmez bir vaziyette. Bunun bir göstergesi de Bursa`mızın seçkin ibadet mekanlarından Ulucami`de yaşanmakta. Huzurla bir vakit namazı kılmak için Camiye girip en ön saflara geçmemize rağmen içerideki durum buna engel olmakta, Camiye girenlerin yüksek sesle muhabbet etmesi, çocukların ağlama ve bağrışları yanında turist rehberlerinin yüksek sesleri adeta uğultuya dönüşmekte. Namaz için kıbleye yönelenlerin bu ortamda dikkatleri dağılmakta. Bu yüzden de Kimi zaman tartışmalar ve tatsizlıklar yaşanmakta. İbadet mekanınında bu durumlara neden olmamak için birazcık duyarlı olmak bu kadar zor mudur?
Bir vatandaş
 
Kasisler araçlara zarar veriyor
 
Karacabey içerisindeki tüm sokaklarda neredeyse ikişer adet hız kesici tümsek ( kasis) var. Bu Kasisler 08 Eylül 2000 tarih ve 24164 sayılı Resmi Gazete`de yayımlanan Yönetmeliğe uygun değil. Nitekim uygun yapılmadığından dolayı buradan geçen araçların altları kasise vurarak hasar görmelerine sebep oluyor. Ayrıca kent içi ulaşım konforu da yok ediliyor. Bu yanlış uygulamaya “DUR” denilmelidir.
Mehmet Çekmez
 
Gemlik` te yağmursuyu giderleri temizliği
 
14/05/2014 tarihli Olay Gazetesi’nde “Gemlik’te göze batan eksiklikler“ başlıklı yazınız ilgili birimler tarafından incelenmiştir.
Gemlik bölgesinde her yaz başlangıcında yağmursuyu bacaları ve mazgalların temizliği yapılmakta olup, ayrıca her yağmur yağdıktan sonra yapılan kontrolde ve haber merkezimize gelen şikayetler doğrultusunda, program dahilinde, yağmursuyu giderlerinin temizliği yapılmaktadır.
Bilgilerinize sunar iyi çalışmalar dileriz.
Büyükşehir Belediyesi
Basın ve Halkla İlişkiler Şb. Md.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X