Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

DOSAB Semt Polikliniği’nde çocuk hastalıkları bölümü yok

​Günay Bey iyi çalışmalar. Vatandaşın sesi olduğunuz ve yetkililerin çözüm üretmesine katkı sunduğunuz için öncelikle teşekkürler.

Bizler, Demirtaş’ta ikamet etmekteyiz. Semtimizde İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı Demirtaş Dumlupınar Mahallesi Ayazma Caddesi’nde bulunan DOSAB Semt Polikliniği bölgemiz açısından çok önemli bir konumda. Burası bir semt polikliniğinden öte bir hastane gibi teşekküllü ve birçok branşta hizmet vermekte.

Ancak, bölge insanı için oldukça önemli olan çocuk hastalıkları bölümü maalesef hizmet vermemekte, bu branşta doktor bulunmamaktadır. Bu da bizleri mağdur etmektedir.

Bilindiği üzere Demirtaş, İsmetiye, Alaşar ve Panayır ile çevre köylerinin toplam nüfusu yaklaşık 150 bin civarında.

Bu kadar yoğun nüfusun bulunduğu bir bölgede çocukların tedavi edilebileceği bir sağlık hizmetinin bulunmaması bizleri üzmekte ve zor durumda bırakmaktadır.

Aileler çoğunlukla çocuklarını tedavi için Yıldırım ilçesinde bulunan Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne (Şevket Yılmaz Devlet Hast.) götürmek zorunda kalıyor.

Demirtaş sakinleri olarak, İl Sağlık Müdürlüğü’nden ricamız ve beklentimiz sorunun yerinde araştırılarak DOSAB Semt Polikliniği’nde acil olarak çocuk hastalıkları bölümünün açılmasıdır.

Yetkililerin bu mağduriyete duyarsız kalmayacağını ve çözüm bulacağına inanıyoruz.

Saygılarımızla.

Demirtaş sakinleri adına

Mümin Dündar

 

Telleri sökmüşler, çocuklar için tehlike oluşturuyor

Günay Bey iyi günler. Yıldırım ilçesi Teferrüç Mahallesi’nde bulunan Keyruvan Parkı’na geçtiğimiz günlerde havanın da güzel olmasını bilerek ailemle çocuklarımızı gezdirmeye gittik. Ancak, parkın bir tarafındaki telle çevrili ve aşağısı uçurum olan bölgedeki tellerin bir kısmının koparıldığını, söküldüğünü gördüm. Hatta, küçük çocuğum parkta oynarken, az kalsın bu uçurumdan aşağıya yuvarlanacaktı. Muhtemel ki, buraları birtakım bağımlıların mekânı haline gelmiş. Çocuklar için oldukça tehlikeli olan bu uçurum kenarındaki tellerin yenilenmesini yetkililerimizden acil olarak talep ediyoruz. Şimdiden teşekkür ediyor, saygılar sunuyoruz.

Mahalle sakinleri adına

Rafet Çalışkan

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X