Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

‘Düğün yapılması yasaktır’ tabelasının altında her gün düğün

Yavuzselim Mahallesi’nde ikamet etmekteyiz. Burada salı ve perşembe günleri kapalı semt pazaryeri kurulmakta. Ancak, haftanın diğer günleri burada neredeyse her gün çevre mahallelerden gelen insanların düğünleri yapılıyor.

Fotoğrafta da görülebileceği gibi buranın üzerinde bir de tabela var: “Düğün yapılması kesinlikle yasaktır. Yapılması halinde ceza ugyulanacaktır.” Düğünü yapan bu yazıyı görüyor, zabıta görüyor, bizler görüyoruz. Buna rağmen nasıl yapılıyor? Çevre mahallelerden gelip düğün yapılıyor.

Burası mahalle içi. Sabah erken işe giden var, hastası, çocuğu var.

Haftanın belirli günlerinde olur. Onu anlayışla karşılarız da, her gün insanı canından bezdiriyor inanın. Sabah uykusuz işe gidiyoruz.

Yetkililerin dikkatine sunuyor, gereğini yapmalarını rica ediyoruz.

Bir grup mahalle sakini

 

Kullanamadığımız suyun ve aldığımız havanın parasını ödüyoruz

 

Sırameşeler metro istasyonunun üst tarafında Mudanya Caddesi üzerinde ikamet etmekteyiz. 2 aydır sularımızda bir tuhaflık söz konusu ve hiçbir yetkiliden bugüne kadar tatmin edici bir yanıt alamadık.

Sıkıntımız şu ki; çeşmelerimizden su yerine daha çok basınçlı hava geliyor. BUSKİ’yi defalarca aramamıza rağmen bir çözüm bulamadık.

Sorunu izah ediyoruz, “Ekip gönderiyoruz” deniliyor. Ama ne gelen var ne giden. Bi daha arıyoruz kendiniz tamirci çağırın deniliyor. Kullanamadığımız suyun ve çeşmeden çıkan havanın parasını ödüyoruz açıkçası.

Söz Sizde köşesi aracılığıyla yetkililerimize sesleniyor ve lütfen ikna edici bir açıklama ve çözüm üretmelerini rica ediyoruz.

Mustafa YAKIŞIR

 

Mudanya’da ulaşım sıkıntısı

 

BURULAŞ’ın kendi işlettiği araçlarda genel bir memnuniyet var.  Ancak Mudanya araçlarında trafik kaynaklı sorunlar var.

Mudanya’ya ulaşan ve Mudanya şehiriçindeki yollarda çok yoğun trafik var.

Araçlar saatine göre çalışamıyor. 2GM hattı için araçlara 30 dakika sefer süresi tanınmış ama bu süre yetmiyor. 28 Temmuz Cuma günü Güzelyalı Atatürk Caddesi üstünde saat 14.00 civarı bekliyordum. 14.00’te ilk duraktan kalkması gereken araç gelmedi. 14.40 civarı araç geldi.

Dönüşte Mudanya’da 15.30’da kalkması gereken araç gelmedi. Ancak 16.20’de araç geldi.

İlgililer araç takip sistemi ile anlık verileri aldıklarını söylüyorlar ama bu verilere göre düzenlemeleri göremiyoruz.

Aynı şekilde 1M ve 1GY araçları da 30 Temmuz Pazar akşamı Emek istasyonundan gecikmeli kalkıyordu. Diğer bir konu da sefer sıklıkları. Çoğu duraklardan yolcular binemiyor. Başıma geldi. Demek ki yolcu talebi var. İşletme zarar etmez. İlgililerin dikkate almasını diliyorum.

Ö. ER

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X