Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Dünya mirası Hanlar Bölgesi ve düşündüren görüntüler

Şehrimiz adına önem taşıyan bir sorunu sizlere iletiyorum. Bilindiği gibi merkezi Hanlar Bölgesi ‘ Dünya mirası’ olarak lanse edilmekte. Şimdi bu dünya mirasına ne kadar özen gösterdiğimizi ifade edeceğim.

Fidan Han bölgesinde bir tuvaleti yanımda bulunan misafirimle kullanmak zorunda kaldık. Keşke kalmasaydık. Üzerimize sular damladı. Sebep tavanın akması imiş. Çözüm ise sözüm ona çekilen naylon. Pekala sifon nerede? Aramayın yok. Çözüm yine pratik yolla halledilmiş: Taşıma su.

Tuvalet kağıdı zaten yok. Gerek görülmemiş olmalı ki yeri bile yok. Ellerinizi yıkama işi dışarıda. Deterjan yeri var ama kendisi yok. Doğal olarak bu olumsuzluklar insanı isyan ettiriyor. Bu sırada elinde fırça, varil içinden aldığı suyla bir görevli güya temizlik yapıyor. Suyu üzerinize sıçrata sıçrata.Hafiften bir duş almış gibi oluyorsunuz. Sadece 75 kuruş ücreti alma konusunda bir aksama olmuyor.

Bu yaşadıklarımızın ardından o kızgınlıkla tüm tuvaletleri dolaştım. Dünya mirası Hanlar Bölgesi’ nin hepsinde içler acısı ve mide bulandırıcı görüntülere rastladım. Şimdi soruyorum sayın yetkililere; bu tuvaletleri kim denetlemekte, ücretini kim belirlemekte?

İsminin açıklanmasını istemiyor

 

Bakiye okuyan cihazlar çoğalsın

 

Toplu taşım kartlarını yüklemek için şehir merkezinde muhtelif yerlerde tekel bayi yükleme özel gişeleri vardır. Metro istasyonlarında, gişelerin bir kenarında, camında da kontör cihazları mevcuttur.

Kontör yükleme TL kartında kaç TL para olduğunu, kartı bu cihaza yaklaştırdığında kendin görmektesin. Bazı bayiler (3 TL en az yükle TL paranı gör) demektedirler. Kimi bayiler ise bakiye TL miktarını bayansa söylemektedirler.

TL para miktarını, karttaki bakiyeyi gösteren cihazın çok pahalı olduğunu düşünmüyorum.

Bursa’daki bayilerin camına veya uygun bir yere monte edilebilir, başka çözüm yolu da bulunur. Böylelikle vatandaş karttaki bakiyeyi öğrenebilme telaşını yaşamaz.

Kemal BAŞEREN

 

ŞİKAYET KUTUSU

 

Yüzde 60 engelli bir vatandaşım. Büyükşehir bünyesindeki Burfak’ ta üç yıl çalıştım. Görev alanım K. Sanayi otoparkı idi. Emeklilik nedeniyle 30 nisanda ayrıldım. Ancak l yıllık mesai ücretimi halen alamadım. Bir yetkili bana’ çalıştığın otopark gelir getirmedi’ gibi gerekçe söyledi. Otopark gelir getirmiyorsa bunun sorumlusu ben miyim? Bu gerekçeyle hakettiğim ücretin ödenmemesi olur mu?

Naim KABASAKAL

 

Mihraplı Köprüsü ile Burulaş Bursaray merkezi arasındaki Şehitlik Parkı’nda bulunan Bursa Şehit ve Gazileri Derneği’ nde az sayıdaki güvenlik görevlisinin buradan alınmasıyla nahoş durumlar yaşanır oldu. Uyuşturucu ve alkoliklerin mekanı haline gelen dernek geceleri de talan edilmiştir. Büyükşehir Belediyesinden kendi malı olan mekanı ve parkı korumasını, Şehit ve Gaziler Derneği’nde meydana getirilen hasar ve zararın giderilmesini bekliyoruz.

Necmettin ŞENGÜL

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X