Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Durak işgalleri neden önlenemiyor?

7 Ocak 2020’de işime gitmek için her zamanki gibi Ulubatlı Hasan Bulvarı üzerinde otobüs bekliyordum. Ancak, otobüs durağı özel bir aracın park etmesiyle işgal edilmişti. Maalesef otobüs şoförü de durakta kimse olmadığını düşünerek sol şeritten devam edip gitti. Ve bineceğim otobüsü kaçırdım. Az sonra gelecek otobüse binerim diye biraz daha bekledim ama hâlâ özel aracın durağı kapatmasından dolayı yolun ortasına kadar geçmek zorunda kaldım. Nihayet otobüs geldi ve yine yolun ortasında binmek zorunda kaldım.

Bu arada durağı işgal eden araç sürücüsünü uyarma gereği duydum.

Durağı işgal ediyorsun, burası otobüs durağı, burada durman yasak. Senin yüzünden otobüsü kaçırdım’ dedim.

Sanki durağı işgal eden benim, suçlu benmişim gibi sürücü bana hakaretler etmeye başladı.

Olayı daha fazla büyütmemek için mecburen otobüse bindim.

Bu yaşadığım tek bir olay değil. Sık sık karşılaştığım bir durum ne yazık ki. Ve eminim ki bu durumu yaşayan tek kişi de değilim.

Duraklar ya minibüslerle ya da özel araçla pervasızca işgal ediliyor ve nedense bu durum bir türlü önlenemiyor. Haklı olduğum bir durumda ‘sadece uyardığım için’ az kalsın dayak yiyecektim.

Şehrimizi yöneten değerli yetkililerin bu konuda bir çözüm üretmelerini rica ediyorum.

Saygılarımla.

Bir vatandaş

Yol kenarlarında ağaç kalmadı yeni fidanlar dikilmesini istiyorum

Sırameşeler Çocuk Yetiştirme yurdundan Bursa’ya doğru ana yolun sırasındaki ağaçlarımızın çoğu trafik kazaları gibi birçok sebeple hasar gördü, yıkıldı. Bu bölgede ağaç kalmadı gibi neredeyse. Bu bölgeye yeni fidanların dikilmesi gerekli.

Gerek Büyükşehir Belediyemizden ve gerekse de Osmangazi Belediyemizden ricam, bu yolun yeşillendirilmesi, ağaçlandırılması.

Vatandaşın sesi olan Söz Sizde köşesinde bunu dile getirirseniz çok mutlu olurum. Şimdiden ilgilenen, duyarlılık gösteren tüm değerli yetkililere teşekkür ederim. Saygılarımla.

Hayri Varanoğlu

Trafik Tescil Büro Amirliği’ne ulaşmak bu kadar zor olmamalıydı

Günay Bey, geçtiğimiz günlerde bir trafik işlemi için Acemler’deki Trafik Tescil Büro Amirliği’ne gittim. Ancak burası taşınmış. Çevredekilerden yardımla yeni yerini bulmaya çalıştım.

Bulmaya çalıştım diyorum çünkü bulmak gerçekten zor.

Yeni yapılan stadın arkasında kalan bir arazi içinde 2-3 koyteynerde hizmet vermeye çalışan Trafik Tescil Büro Amirliği’ni zar zor bulabildim.

Aracı olmayanlar için gerçekten çok zor bir yerde. Yürüyerek gittiğim için sıkıntı yaşadım. Üstüne üstlük çevredeki başıboş köpeklerden kaçarak ulaşabildim.

Gerçekten bulunması çok zor bir yere taşımışlar. Daha uygun bir yerde hizmet verilemez miydi acaba?

Yetkililerden ricam, daha uygun, ulaşımı kolay bir yerde bu hizmeti verseniz memnun oluruz.

Yine de bulmaya çalışanlar için de tavsiyem, İzmir yolu üzerinden ParkOra tarafından giderseniz yolu biraz kısaltmış olursunuz diye düşünüyorum.

Bir okur

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X