Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Durak önüne bırakılan araçlara ceza

Olay Gazetesi 21/02/2015 tarihli Söz Sizde Köşesi’nde, Durak önü otopark mı“ başlıklı yazı ilgili birimler tarafından incelenmiştir.

İlgili Daire Başkanlığımızca; 5216 sayılı Büyükşehir Belediye kanunu, 5326 sayılı Kabahatler kanunu, 1608 sayılı kanun ve Bursa Büyükşehir Belediyesi Emir ve Yasaklarını Belirleyen Zabıta Yönetmeliği’ne istinaden uyarı, ikaz ve tebligatlar yapılmakta olup, sorunlar giderilmeye çalışılmakta, giderilemeyen sorunlar hakkında gerekli iş ve işlemler yapılmaktadır.

Bu bağlamda şikâyete konu B.O.İ. durağına araç bırakarak otobüs hareketini engelleyen araç ilgilileri hakkında 2014 yılından itibaren 216 adet araç ilgilisine gerekli cezai işlem uygulanmış olup, planlı ve rutin çalışmalarımız devam etmektedir. 

Vatandaşların B.O.İ. duraklarında karşılaştıkları bu tür olumsuzlukları tarih, saat, durak, vb. şikâyet konusunu belirtici bilgilerle olumsuzluk devam ederken tarafımıza bildirmeleri neticesinde olumsuzluklar ortadan kaldırılacak, kaldırılamayan olumsuzluklar hakkında gerekli cezai işlemlerin ivedilikle yapılacaktır.

Bilgilerinize sunar iyi çalışmalar dileriz.

Büyükşehir Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü

 

Nisan ataması istiyoruz

 

Bilindiği üzere KPSS yerleştirmeleri yönetmelik gereğince her yılın ocak ayında DPB tarafından belirlenir ve ilan edilir. Bu yıl da ocak ayında DPB OSYM’ nin de görüşünü alarak 2015 /1 KPSS atamalarının 16-24 Nisan tarihleri arasında olacağını ilan etmişti. Ayrıca Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik katıldığı tüm platformlarda alımların 16-24 Nisan tarihlerinde olacağını bunun başka bir tarihe çekilmesinin söz konusu olmayacağını kesin bir dille belirtmişti.

Bu çerçevede bizim gibi onbinlerce insan nisan ayı yaklaştığı için işinden istifa etmiş bir kısım ise yeni gelen iş tekliflerini alımlar yaklaştığı için kabul etmemiştir. Bir an önce nisan ayında atamayı beklerken 13 Mart tarihinde DPB yeni bir duyuru ile alımların 22 Hazirana alındığını ilan etmiştir. Bu yeni ilanla onbinlerce kişi mağdur durumuna düşmüştür.

Bu mağduriyetimizin giderilmesi için KPSS 2015/1 Memur alımlarının bir an önce ilk belirtilen 16-24 Nisana tarihine alınmasını gerekmektedir. Bu hususta onbinlerce insanın mağdur edilmeyeceğini temenni ediyoruz.

Merve, Ayşe, Gürkan

 

Güzergah değişti yaşlılar mağdur

 

Akpınar Mahallesi Hancı Cadde’den Korupark’ a giden özel halk otobüsleri 1050 konutlarına da uğrayıp yolcu alıyordu. Daha sonra yapılan düzenleme ile bu uygulama kaldırıldı. Otobüsler Akpınar’ dan giriyor anayol üzerinden hareketle gidiyor.

1050 konutlarında oturan çoğu yaşlı ve emekli kişiler ara sokaklardan durakların kaldırılmasıyla 300 metre kadar yürüyüp ana caddedeki duraklara gidiyor. Yaşlı ve emeklileri mağdur etmeme adına yeniden eski uygulamaya dönülmelidir.

Ramazan ÖZ

 

Kapatılan saha harap oldu

 

Osmangazi Belediyesi’ne bağlanmadan önce Demirtaş Belediyesi tarafından işletilen halı saha Osmangazi Belediyesi ile beraber kapatıldı ve harabe hale geldi. Halı saha Osmangazi Belediyesi tarafından ya da kiralama yoluyla işletilebilir. İşletilemiyor ise yıkılıp yerine park yapılabilir. Demirtaş’a yeni yapılan plansız binalar gibi halı saha da çok kötü durumda. Yeni yapılan Şehit Jandarma Er Halil Çimen İlkokulunun etrafındaki yollarda köstebek yuvası gibi.

İ.Ö

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X