Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

EBA uygulamasına girişte zaman zaman sorun yaşıyoruz

Okullar koronavirüs tedbirleri kapsamında kapanıp da Eba sistemine geçildiğinden beri sıkıntı yaşamaktayız.

Uzaktan eğitimde Çin’den sonra ikinci ülke olan Türkiye uygulamaya çok güzel başladı ama son günlerde sistemden kaynaklı sorunlar yaşamaktayız.

Bilgisayardan çalışma başladığında, ilk arayüzde üyelik başvurusu gerekiyordu, onu yapamadık. Daha sonra arayüz değişti TC kimlik numarasıyla rahatlıkla girmeye başladık.

Ancak yine son zamanlarda sisteme girişte sorun yaşamaktayız.

Diğer velilerle görüştüğümde de onların da sıkıntı yaşadığını gördüm.

Fotoğrafta da görüldüğü gibi TC kimlik no ve güvenlik koduyla çok rahatlıkla çocuğumuzun Eba’daki sayfasına girebiliyoruz daha doğrusu girebiliyorduk.

Çok güzel başladığımız bu sistemde yaşadığımız sistemsel sıkıntılardan dolayı çocuğun da ders çalışma hevesi kaçıyor.

Böyle bir sistemin ülkemizde olmasından dolayı çok memnun olmamızla beraber, yaşadığımız sorunların çözümlenmesini İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinden rica ediyorum.

Saygılarımla.

Bir öğrenci velisi

 


Türk Polis Teşkilatı 175 yaşında

10 Nisan 1845 tarihinde kurulan Türk Polis Teşkilatımız bu hafta 175. yılını kutluyor.

Kurulduğu günden bugüne kadar ülkemizin huzur ve düzeninin bozulmaması için ve bizlerin güvenli bir şekilde yaşamımızı sürdürebilmemiz için gece gündüz fedakârca görev yapan Emniyet mensuplarımız, koronavirüs gibi dünyayı kasıp kavuran bir mücadelede de yine aynı fedakârlıkla görevlerinin başında.

Bir kez daha Türk Polis Teşkilatımızın kuruluşunun yıldönümünde tüm Emniyet mensuplarımızı kutluyor ve başarılar diliyorum.

Bu zorlu süreci sağlık çalışanlarımız gibi sizlerin de desteği ve emeği ile atlatacağız.


Hafta sonu gazetelerimize ulaşamadık

Yeşil’de ikamet etmekteyiz. Bu gün pazar ve İki gündür  gazetelerin “G” sinden dahi haberimiz yok. Dağıtım yok, bilgi yok, aniden ilk çağa giriverdik.

Sokağa çıkma yasağının ikinci gününde dahi gazete bulamadık. Hayat sadece ekmekten ibaret değil artık.

Sokağa çıkma yasağı uygulanmadan keşke ekmek su gibi halkın haber alma ihtiyacını karşılayan gazetelere de nasıl ulaşacağımız açıklansaydı.

Umarım bundan sonra böyle bir uygulama olduğunda vatandaşın gazetelere nasıl ulaşacağı da açıklansa iyi olur diye düşünüyorum. Saygılarımla.

Bir okur

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X