Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Eğerce Deresi’nin kirliliği vatandaşı rahatsız ediyor

Köşe Yazısını Dinle

Yazın hepimizin gittiği, halka açık olarak hizmet veren Mudanya ilçesi Eğerce sahilinde, sahile akan bir dere var.

Bu dere de , yılan, kurbağa, kaplumbağa gibi yaban hayvanları barınmaktadır.

Bu dere evlerin arasından akmakta olup, aynı zamanda ne yazık ki pis koku yaymakta ve temizlenmediği için bahar ve yaz aylarında sivrisinek yatağıdır.

Dolayısıyla sahile gelen vatandaşların korkulu rüyasıdır.

Büyükşehir Belediyesi’nden bu derenin yaz gelmeden önce temizlenmesini ve kötü koku, sivrisinek, yılan gibi hayvanlardan korunmak istiyoruz.

Büyükşehir Belediyesi tarafından sahilimizde ve bölgemizde çok güzel hizmet yapıldı, ama maalesef devamlı ve düzenli bakımı yok.

Büyükşehir Belediyemizin sesimizi duymasını rica ediyoruz.

Saygılarımla.

İrem Tozluyurt

 

Mahalleye giriş var ama çıkış yok!

Bir mahalle düşünün 25 bin insan yaşıyor, yoğun sanayileşme ve trafik mevcut ama bir tane caddesi var.

İşin ilginci mahalleye giriş kolay ama çıkış zor. Tribün sloganı gibi değil mi?

Bahsettiğim yer Küçükbalıklı Mahallesi…

Şehre çıkış için Beşyol kavşağı vardı onu da İstanbul yolunda yapılan raylı sistem iyice daralttı, hemen yanında ilginç bir proje olarak üst bağlantı yolu var anayola bağlanmıyor aksine başka bir mahallenin göbeğine atıyor. Yakın çevreyoluna ışıksız, cepsiz bir bağlantı var ordan da çıkmak için direkt yola dalarak kaza riskini göze alacaksınız, bu sorun ne yazık ki, Küçükbalıklı, Altınova ve Yeşilova mahallelerinin ortak kaderidir.

Bölgede kentsel dönüşüm yapılırken, biraz da yol/trafik sorununa, altyapı, üstyapı, kapalı pazaryeri, otopark, sosyal donatı alanlarına da el atılsa daha güzel olmaz mı acaba?

Bölge sakinleri olarak değişen, gelişen mahallemizde bizlerin sorunlarına da çözüm üretilmesini yetkililerden rica ediyoruz. Saygılarımızla

Mahalle sakinleri

 

Tirilye’den PTT şubesi talebi var

Mudanya’ya bağlı Tirilye Mahallesi’nde bulunan PTT şubesi kapandığından vatandaşlar mağduriyet yaşamakta. Bölge insanları fatura, kargo ve posta gibi ihtiyaçlarını karşılamak için mecburen Mudanya’ya gitmek zorunda kalıyor. Doğal olarak Mudanya’ya gitmek için yol parası vermek zorunda kalıyor. Bunun engelli olanı var, yol parası dahi olamayanı var.

PTT Başmüdürlüğü ve Mudanya Belediyesi’nin sesimizi duymasını ve Tirilye Mahallemize PTT şubesinin tekrar açılmasını rica ediyoruz.

Bir grup Tirilye sakini

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X