Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Egzoz ve gürültü kirliliği nefes alamaz olduk!

Soğukkuyu Caddesi’nden İzmir Yolu’na araç çıkışı UKOME’ nin aldığı bir kararla 23 Kasım itibariyla yasaklandı. Buna göre, Soğukkuyu Caddesi’ni kullanan araçlar Mudanya Yolu Sanayi Caddesi’ne yönlendirilmekte. Bu nedenle Batı Yakın Çevre Yolu Avrupa Konseyi Bulvarı istikametinden gelen ve İzmir Yolu istikametine gidecek araç sürücüleri İzmir yön levhaları ile belirtilmiş olan Acemler Köprülü Kavşağı güzergahını kullanmakta.

Peki bu uygulama hangi gerekçeyle alınmıştı. Batı Yakın Çevre Yolu Avrupa Konseyi Bulvarı istikametinden Soğukkuyu Caddesi’ni takiben İzmir Yolu’na çıkan araçların özellikle sabah ve akşam trafiğinde yoğunluğa ve trafik kazalarına sebebiyet verdiği gerekçesiyle.

Şimdi gelelim olup bitene. Soğukkuyu Caddesi’nden gelip Demiryolu Caddesi’nden Mudanya’ya giden otobüsler, tırlar, yüklü ağır kamyonlar, işmakineleri alabildiğine egzoz ve gürültü kirliliği, hızlı ve aceleci saldırgan geçişleri ile bu ara caddeyi otoyola çevirdiler. Nefes alamaz, camımızı açamaz, balkona çıkamaz olduk.

Yaşlılar, engelliler, çocuklar okula giderken, bakkala giderken bu caddenin acımasızca kurbanı olması kaçınılmazdır. Bu kararı alanlar sabah ve akşamları bu caddede olanları acaba empati yapabilirler mi? Yoksa insan hakları, çoçuk hakları, sağlıklı ve temiz çevrede yaşam hakkımız bir kararla sorulmadan, düşünülmeden elimizden alındı. Bu karar alıcıların içinde çevre mühendisleri, şehir planlamacıları, mühendisler, doktorlar varsa. Bu caddede yaşamanın bilimsel sonuçlarının kanser veya depresyon olacağını bile bile mi bu kararı aldılar çok merak ediyorum.

Sayın UKOME üyelerine soruyorum: İnsana değer verme bu mudur, şehirli hemşerilerine bu mu layık görüldü. Bu karardan vazgeçilmesini insanca yaşayabilmek için arz ediyorum. İzmir Yolundan Mudanya’ya gidecek araçlara oradaki geniş kaldırımlardan bir şerit açılarak İzmir Yolu trafği sıkıştırılmadan sağlanabilir. Saygılarımla .

Gürcan ÖZDEMİR

 

Binamızı su basıyor

 

Demirtaş Cumhuriyet Mahallesi 1231. Sokak’ta oturuyorum. Buraya bir yıl önce taşındım. Ancak yaşadığımız durum taşındığımızdan bu yana bizi perişan etmeye yetti. Her yağmur yağdığında yolda biriken su binamızı basmakta. Binanın altında bulunan garaj suyla dolmakta. Yağmur suyu hattı ve giderinin olmaması dolayısıyla bu çileyi çekiyoruz. Durumu BUSKİ’ ye bildirdim ancak olumlu bir sonuç alamadım. Mevsim kış. Bundan sonra yağmurlu havalar eksik olmayacak. Her defasında da binamızın altına su dolmasını çaresizlik içinde izleyeceğiz.

Beytullah AKDOĞAN

 

Okurlardan teşekkür

 

Sayın Yazarım, bir okurun izlenim not iletisini iş ve sanatınız gereği çok müthiş düzenleyip yayınlamışsınız, çok, çok teşekkürler, Elinize, vücudunuza sağlık, iyi çalışmalar.

Siz’e ve Gazeteniz Yönetimine saygılar sunarım.

Köşeniz ve gazeteniz okuru.

Kemal BAŞEREN (Osmangazi)

*

Merhaba, bundan bir süre önce size Yıldırım Millet Mahallesi

hakkında şikayetimi bildirmiş ve bu köşenizde yayınlamıştınız.

Göstermiş olduğunuz ilgi için tüm Millet Mahallesi sakinleri adına

size teşekkür etmek isterim. Son durumu yine bildireceğim.

Serkan DURMAZ( Yıldırım)

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X