Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Ekmek fırınından çıkan duman çevreyi kirletiyor

Orhaneli ilçesinde ikamet etmekteyim. Uzun zamandan beridir ilçemizin İsmetpaşa Mahallesi’nde bulunan ekmek fırınından mahalle sakinleri olarak çok büyük sıkıntı çekmekteyiz. Her gün 18.00-19.00 saatleri arasında ekmek fırınının bacasından çıkan ve tüm mahallemizi saran dumanı görseniz burasının kesin organize sanayi bölgesi olduğunu sanırsınız.

İnanın o saatlerde camlarımızı açamıyor, balkona çıkamıyor, sokaklarda dolaşamıyoruz ve kesinlikle çocuklarımızı dışarı salmıyoruz. İşletme sahiplerini uyarmamıza rağmen hiçbir önlem alınmadı. Yetkililerin bu duruma duyarsız kalmayacağını umuyorum. Cennet Orhanelimiz böyle bir çevre kirliliğini hak etmiyor.

Şimdiden teşekkürler, iyi çalışmalar…

İsmimi yayınlanmasını istemiyor.

Gürsu Kavşağı’nda yayalar rahatladı

 
 

Bu köşede birkaç kez dile getirilen, Gürsu Kavşağı’ndaki kaldırımların otopark gibi kullanılması ve yayaların bu konuda muzdarip olduğunu yazmıştık.

Öyle ki, fotoğrafta da görüldüğü gibi yayalar, işleyen trafiğin arasından yürümeye çalışıyordu.

Gördüğüm kadarıyla bu sorun bir nebze de olsa çözülmüş ve kaldırım kenarlarına delinatörler konulmuş. Yaya trafiğini rahatlattığı gayet açık.

İlgililere teşekkür ediyorum.

Bu görüntü hiç yakışmadı

 

Burası, Uludağ Üniversitesi metro istasyonu. Sabahın erken saatlerinde oluşan bu görüntünün akşam saatlerine kadar nasıl olacağını tahmin edersiniz sanırım. Görüntü gerçekten çok rahatsız edici.

Vatandaşın göstereceği çevre duyarlılığı ve belki de buraya konulacak birkaç tane daha çöp kutusu kirliliğin önlenmesi açısından sorunu çözer. İlgililerin bu sorunu gidereceğini umut ediyorum.

Bir okur

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X