Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Emeklilerin hak kaybı önlenmelidir

Şu günlerde emeklilerimize bayram ikramiyesi adı altında uygulanmaya başlanılan ve en fazla 1.000 TL olarak uygulanan ödemeleri bayram ikramiyesi olarak kabul etmiyoruz.

  • Şu süreçte küresel alanda sürmekte olan koronavirüs salgını dolayısıyla karşı karşıya kaldığımız olağanüstü denetimsiz ve önlenemeyen zamlı piyasa koşulları sonucu, mevcut maaşlarımızla alım gücümüzde uğradığımız hak kayıplarımız bizleri daha da yoksullaştırmış, mağduriyetimiz artırmıştır.
  • Üstelik yaşanan virüs salgını dolayısıyla, hayati olarak en riskli yaş grubunu oluşturan emekli yurttaşlarımız sağlıklarını korumak ve sürdürebilmek amacıyla özellikle beslenmelerine en fazla ihtiyaç ve de özen gösterecekleri koşullarla karşı karşıya bulunmaktadırlar.
  • Yukarıda da işaret ettiğimiz gibi yaşanan bu piyasa koşulları ve yaşamlarını tehdit eden salgından korunmak adına market, kasap, eczane ve çarşılardan almaları mutlak olan zorunlu gıda ve diğer harcamaları yapmaları imkânsız hale dönüşmüş, yaşamsal koşulları çok daha riskli hale gelmiştir.
  • Bu tespitimiz yetkili hükümet ve bakanlık yetkililerince tekrar dikkate alınarak, şu anda bayram ikramiyesi adı altında ve en fazla miktarı 1.000 TL olarak belirlenmiş bu paranın, bayram ikramiyesi olarak değil, yaşamsal olarak karşı karşıya bulunduğumuz bu sürecin yarattığı mağduriyetlerimizi bir nebze önlemeye yönelik krizden etkilenmeyi azaltma ödemesi olarak kabul edilmesini istiyor ve bekliyoruz.
  • Daha önceden kazanılmış bir hak olarak yürürlükte olan bayram ikramiyesi ise önümüzdeki 24 Mayıs tarihindeki Ramazan Bayramı öncesi aşağıda değindiğimiz parasal hak kayıplarımızın da hesaplanarak tekrar belirlenmiş yeni rakamla ödenmesi yapılmalı ve eski uygulama ile de tekrar mağduriyet içinde kalmamız önlenmelidir.
  • Şöyle ki; Emeklilerimize Bayram İkramiyesi adı altında ilk defa 1.000 TL. olarak yapılan ödeme 8 Haziran 2018 tarihidir.

Bu tarihte ülkemizde dolar 4,50 olarak görülmekte olup, bugün için şu andaki dolar miktarına baktığımızda ise 6.80’lere yakın seyretmektedir.

Görüleceği gibi en fazla sabit 1.000 TL olarak uygulaması sürdürülen bu ödemede tam iki yıldan bu yana önemli oranda hak kaybına uğradığımız çok açık ve nettir.

  • Bu tespit ve gerçekler göz önünde bulundurularak uygulanacak bayram ikramiyelerimiz yeni hesaplanacak miktarla bu Ramazan Bayramı öncesi ayrıca ödenmesini istiyor, bekliyor ve talep ediyoruz.

Hükümetimiz ve Bakanlık yetkilileri ile tüm kamuoyunun bilgisine sunulur.

 

Şube Yönetim

adına Başkan

Günay Onayman

 

Tramvay hattındaki çalışma ve Altıparmak Caddesi

 

İyi günler Günay Bey. Biz, 66 yaşındaki annemle beraber Altıparmak ’ta ana caddede oturuyoruz. Benim annem 1 aydır evden dışarıya çıkmıyor. Daha evvel ağır bir ameliyat geçirdi üstelik hipertansiyonu var.

Büyükşehir Belediyesi önceki günden itibaren bir sürü iş makinasıyla tramvay yolu çalışması başlattı.

Kazı çalışması sırasında ortaya çıkan tozun pisliğin haddi hesabı yok.

Üstelik çalışanlar hijyen kurallarına hiç dikkat etmiyorlar.

Bazılarının ağızların da olması gereken maske tabiri caizse boyunların da fular gibi duruyor.

Başlarındaki yetkilide ne maske var ne eldiven var.

Üstelik bu çalışma 1 hafta sürecekmiş.

Önceki önceki gün Osmangazi Belediyesi’ni aradık. O iş Büyükşehir Belediyesi’ne ait denildi.

Büyükşehir’i aradık Zabıta’yı arayın dediler.

Zabıta’yı aradık telefona çıkan olmadı.

En son çaremiz sizsiniz. Üzülerek ifade edelim ki buradan maskesiz yaşlı insanlar, gençler elini kolunu sallaya sallaya geçiyor ve kimse müdahale etmiyor.

Bu gidişle başımızdaki koronavirüs belasından nasıl kurtulacağız?

Çünkü buradan otobüs’e, taksiye, dolmuş taksiye binen ve kurallara uymayan çok insan var. Sosyal izalasyon deniliyor işçiler arasında bile mesafe yok.

Saygılar sunuyoruz.

Bir okur

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X