Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Emir Sultan çevresinde hoş olmayan görüntüler

​Çocukluğumun geçtiği Emir Sultan’dayım, ilk önce camide yatsı namazı sırasında dışarıdan gelen küfürlerle karışık bağrışma sesleri yüzünden tüm cemaat gibi benim de namaz huzurum kaçtı. Cami çıkışı dışarıya baktığımda caminin hemen önündeki meydanda yaşları 16-20 arası olan, yarı çıplak gençler çift kale futbol maçı yapıyorlar. Meydandaki kafelerden birinde oturup çayımı yudumlarken, ailece oturulan böyle mekânlarda bu durumdan rahatsız olan yok mu acaba diye merak ediyordum. Yanımdakiler, gece saatlerinde mahalle sakinleri ile gençler arasında zaman zaman kavgalar yaşandığını hatta çoğu kez polis müdahalesi gerektiğini fakat yine de bu durumun değişmediğini söylediler.

Çok şaşırmıştım. Bir edep, saygı olarak Emirsultan Hz.’leri rahatsız olmasın diye ramazan davulu dahi çalınmayan mahallede şimdi gece yarılarına kadar küfürlü bağrışmalar, kavgalar, gürültü. Ne mahalleye, ne de Emir Sultan Hazretleri’ne saygı kalmamış. Üzüldüm.

Benim merak ettiğim, cevap aradığım soru şu: Mahalle sakinlerinin, kafelerde oturanların huzursuzluğu bir yanda, şehrimizin böyle manevi önderin mezarının bulunduğu yere saygısızlık değil mi? Geceleri bölgenin çevre güvenliği nasıl sağlanıyor? Bu çirkin ve saygısızca davranışları kim engeller? Ayrıca, burası yerli ve yabancı turistlerin gözdesi bir mekân. Güzel bir hizmet yapılıyor. Türbe çevresi genişletiliyor, meydan yapılıyor. Çevre düzenlemesi yapılıyor. Ama bir şeyler düzelmiyor galiba. Acaba gençlerimize bu saygıyı öğretemedik mi?

Umarım yetkililer buranın güvenliği için ciddi bir şeyler yaparlar da, hem Emir Sultan Hz.’lerine hem mahalleliye hem de bölgeye gelen ziyaretçilere karşı böyle çirkin ve saygısız bir görüntü verilmez.

Saygılarımla

Kadir ÇETİN

 

Akpınar Mahallesi’nde sularımız bulanık akıyor
 

Akpınar Mahallesi’nde ikamet etmekteyim. Çeşmelerimiz 15 gündür çok kireçli ve bulanık akmaktadır. Hatta bazen suda köpük bile kalmakta. Suyu içemez hale geldik. Çay bile yapılmıyor, yapılsa bile çayın rengi bile değişik oluyor. Hiç kimsenen bir açıklama görmedik. Yetkililerden bu konuda bir açıklama ve çözüm bekliyoruz.

Bülent Öztürk

 

Engel/sizsiniz

Engelliler için otopark var, ama otopark yapan araçlar engelli aracı değil.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X