Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Engelli asansörü faturası doktorlara

Aile Hekimliği uygulaması başlangıcından bu yana hekimler ve yardımcı sağlık personeli açısından rayına oturmadı. Bürokratik işlemlerin getirdiği garipliklere yenileri ekleniyor. Bu kez anlatacağımız konu yine ‘pes vallahi’ dedirtecek türden.

Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü engelli kişilerin Aile Hekimliği Merkezlerinde bina içi dikey ulaşımını sağlamak üzere engelli asansörleri yaptırdı. Düşünce olarak güzel. Amma Velakin tuhaf bir durum var. Örneğin Nilüfer Beşevler Aile Sağlığı Merkezi’ nde yaşananlar.

Engelli asansörü kurulduktan kısa bir süre sonra bozuldu ve hizmet dışı kaldı. Merkezin idari hekimi durumu bir yazıyla Bursa Halk Sağlığı Müdürlüğü’ ne bildirdi, asansörün bir an önce çalışır duruma getirilmesini istedi. Gelen cevap mı, sıkı durun o’ nu da görelim. İl Halk Sağlığı Müd. Yrd. İsmail Yelbey imzalı resmi yazıda şöyle denilmekte:

‘’Başkanlığımızın ilgili genelgesi uyarınca engelli asansörünün periyodik bakım, onarım ve diğer giderlerinin aile hekimleri tarafından karşılanması gerekmektedir.’’

Şimdi top aile hekimlerine atıldı ya, çık işin içinden çıkabilirsen. Hekimler işe asansörü kuran firmayı aramakla başlar. Ne var ki firma kapanmıştır. Hizmet sözleşmesi yaptığı firma da asıl firmanın paralarını ödememesini mazeret göstererek onarımı yapmamaktadır. Sonuçta asansör pahalı bir süs olarak kalmış, engelliler ise mağdur olmuştur.

Konu tıbbi olsa sorunun en azından ne şekilde aşılacağı bilinir. Ancak sorun tıbbi değil teknik. Sevgili doktorlar; tıp okurken insan bu günleri görmez mi? En azından makine mühendisliği eğitimi de alsaydınız ya. Şimdi işin gücün yoksa teknik servislerin peşinde koştur dur. Üstelik masrafını da cebinden öde. Siz bunu hak etttiniz(!).

Mustafa YANIK

 

Balat’ ın trafik problemi yolları kilitliyor

 

Balat ve Ahmet Yesevi Mahallesindeki yoğun yapılaşmalar nedeni ile Mudanya Yolu ile Piknik Caddesi kesişiminde ve karşı şeritte özellikle işe gidiş ve çıkış saatlerinde inanılmaz bir trafik oluyor.

Bu trafik Mudanya gidiş dönüş istikametini, Piknik Caddesi dönüşünü, Özdilek önündeki dönüşü ve tüm bağlantılı yolları uzun süre kilitliyor. Görünen o ki buradaki yapılaşma arttıkça her geçen gün trafik daha büyük işkence haline gelecek. Bademli’ye yapıldığı gibi acil bir kavşak veya alternatif yol bağlantıları yapılması bu yolları kullanan herkesi rahatlatacaktır.

Başta Büyükşehir Belediyesi ve Nilüfer Belediyesi olmak üzere tüm ilgili kurumların bu konuda gerekli adımları bir an önce atmalarını bekliyoruz.

Başar ÖZCAN

 

Kestel’ de yanmayan lamba kalmadı

 

Geçtiğimiz günlerde köşenizde ‘Sokak lambaları yanmıyor’ başlığıyla hizmet alanımıza giren bir şikayete yer verilmişti. Yazıda Kestel ilçesinde Esentepe Mahallesine çıkan yoldaki aydınlatmalarının yanmadığı belirtilmektedir. Yayınlanan şikayet üzerine, Yıldırım İşletme Müdürlüğümüze bağlı teknik ekiplerce bahsi geçen bölgede yapılan taramada, yanmayan lambaların tamirleri yapılarak tamamı yanar hale getirilmiştir. Uludağ Elektrik Dağıtım olarak; halkımızın problemlerinin bize ulaşmasında aracılık ettiğiniz için sizlere, problemin tespitindeki yardımlarından dolayı okurlarınıza teşekkür ederiz.

ULUDAĞ ELEKTRİK DAĞITIM A.Ş.

Kurumsal İletişim Müdürlüğü

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X