Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Engellinin TEOG’la imtihanı

Bilindiği gibi, 23-24 Kasım 2016 tarihinde TEOG sınavı yapılacak. Ben, hafif zihinsel engelli bir çocuk velisiyim. Çocuğum şu an bir ortaokulun alt sınıfında eğitim alıyor. 8. sınıf öğrencisi ve TEOG sınavına girecek. İnsan başına gelmeyince anlayamiyor tabii ki. Belki bu yıllardır süren bir durum. Bunun için gerekli evrak için RAM’a (Rehberlik ve Araştırma Merkezi) gittiğimde sınava girmemesi gibi bir seçeneğimin olmadığını gördüm. Sınava rahat girmesi için her türlü tedbir alınıyor. Ayrı bir sınıf ayrılıyor, ek süre (15 Dk.) veriliyor. Yanına kodlama için yardımcı veriliyor. ‘İngilizce sınavına girmesini istemiyorum’ seçeneği de var. Benim anlayamadığım ve Milli Eğitim yetkililerinin dikkatini çekmek istediğim şey şu ki: Bu çocuk 8. sınıfta olmasına rağmen henüz dört işlemi tam bilmiyor, okuma yazmayı yeni çözmüş. Ve bu çocuk, normal eğitim alan  8. sınıf çocuklarla aynı sınava girecek. Çocuğumun psikolojisini az çok eğitimden anlayan eğitimcilerin anlayabileceğini düşünüyorum. Özetle; akademik bilgi ve birikim bakımından 3. sınıf öğrencisiyle, 8. sınıf öğrencisinin aynı ortak sınava sokulmasının mantığını anlamakta zorlanıyorum. Benim çocuğumun durumunda olan bir çok velinin ortak sorunu olan bu durumu Milli Eğitim yetkililerinin dikkatine sunuyorum. Belki çok basit bir çözümle bu sorun giderilebilirdi. Sadece “Çocuğumun sınava girmesini istemiyorum” seçeneği bu durumu çözecektir.

Saygılarımla.

Öğrenci Velisi

 

Yolumuz yapılıyor derken yol daraltıldı

 

Yaseminpark bölgesinde oturmakta olan vatandaşlar olarak Osmangazi Belediyesi’nin yaptığı yanlış çalışma yüzünden neredeyse taşınma noktasına geldik. Bursa ve eski Gemlik yolu çok kötü bir halde, asfalt çökmüş, şeritler karışmış ve hiçbir yeşillendirme çalışması yoktu. Geçtiğimiz ay eski Gemlik yolu üzerinde çalışma başlatıldı ve biz vatandaşlar olarak yolumuzun yapılacağı için çok sevindik. Lakin çalışma bittiğinde yolumuz daralmış, insan geçmediği halde kaldırımlar yapılmış, binlerce araç geçmesine rağmen asfalt ise atılmamış yol patates tarlası gibi olmuştu. Şerit daraltılmasından dolayı herğgün onlarca araç kaza yapmakta, oysa ki yol genişletmesi yapılması gerekirken neden belediyemiz yolu daraltmış, asfalt atılmamış, bir tane bile yeşillendirme ve ağaçlandırma çalışması yapılmamıştır. (Not: Yolun sağ tarafı Osmangazi kurban alanı, sol tarafı ise Büyükşehir arıtma tesisi) Yani yol genişletmek için hiçbir istimlak bedeli çıkmayacağı halde bu işkence ve plansız proje neden yapılamamıştır?

Emrah Bildik

Yaseminpark Sitesi

 

Yağmur altında otobüs bekliyoruz

 

Acemler’deki B17/A hat nolu otobüslerin yanaştığı durak peronunun üzerinde çatı yok. Daha önce şikâyette bulunmuştum ama hiçbir gelişme ve çözüm olmadı. Kış mevsimi kendini yavaş yavaş göstermeye başladığı bugünlerde yağmur altında otobüs beklemek zorunda kalıyoruz. Üstü kapalı durak yapmak çok da zor olmasa gerek diye düşünüyorum.

O. Çelebi

 

Çocuklar karanlıkta okula gidiyor

 

Kış saati uygulamasına geçilmemesi nedeniyle ikili eğitim veren okullarda öğrenciler sabah çok erken saatte ve gün ağarmadan okula gidiyor. Buna bir örnek Fethiye İlköğretim Okulu. Sabah çocukların okula gittiği saatlerde çoğu ara sokakta aydınlatma lambaları yanmıyor. Fen Sokak ve Ferah Sokak mesela bunlara örnek. UEDAŞ’ın internet sitesine de yazdım ama çözüm olacağını zannetmiyorum. Aracılığınızla yetkililere seslenmek istiyorum. Çocukların güvenliği açısından, kar kış bastırmadan tedbir alınmalı. Teşekkürler.

Fatih Karakoç

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X