Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Esenlik Kanalı’na nihayet kepçe girdi!

Köşe Yazısını Dinle

Günay Bey, Söz Sizde köşenizin sürekli takip etmekteyim. Kaplıkaya’daki Esenlik Kanalı ile ilgili okur yazılarınızı görüyordum. Ben de o bölgede yaşayan bir vatandaşım.

Konuyu dile getiren okurunuzun da sürekli bahsettiği gibi Esenlik Kanalı yıllar içerisinde bir harabeye dönmüştü. Çok çirkin, Yıldırım’a yakışmayacak bir görüntüye sahipti.

Ve nihayet okur yazılarınız ses getirdi ve Esenlik Kanalı’na kepçe girdi.

Geçtiğimiz günlerde evimizde otururken depremi andıran bir sarsıntıyla irkildim. Dışarı baktığımda kepçeler Esenlik Kanalı’na girmiş çalışma yapıyordu.

Anlaşılan o ki, bölge sakinlerinin ve okurunuzun gündeme getirip, sizin de köşenizde sesimiz olmanızla Yıldırım Belediyesi nihayet bu Esenlik Kanalı’nda bir çalışma yapmaya karar vermiş. Bu anlamda geç de olsa konuya el attığı için öncelikle Yıldırım Belediyesi’ne teşekkür ederim.

Proje nedir? Ortaya nasıl bir çalışma çıkar bilemiyorum ancak yine de bu halinden kurtulmasına sevindim.

Umarım Yıldırım’a ve Kaplıkaya semtimize yakışır bir ortam oluşur burada.

Vatandaşı sesi olduğunuz ve konuyu gündemde tuttuğunuz için de size teşekkür ederim.

Semt sakini bir okur

 

Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun

Cumhuriyet bundan tam 99 yıl önce ilan edildi. Savaş meydanlarında ve müzakere masalarında kazanılan zaferlerin ardından geldi bu başarı.

Yer Çankaya Köşkü. Cumhuriyet’in ilanından bir gece öncesi. (28 Ekim 1923) Mustafa Kemal kararlılıkla konuklarına seslendi:

“Efendiler! Yarın Cumhuriyet’i ilan edeceğiz”.

Bu tarihi kararla Türk ulusu yeni bir yolculuğa çıkıyordu. Bir dönem resmen kapanıyor, Cumhuriyet dönemi açılıyordu.

Anayasanın en önemli değişikliği birinci maddede yer aldı:

“Türkiye Devleti’nin hükümet şekli Cumhuriyettir.”

Bir gün sonra 29 Ekim 1923’te Meclis toplandı, anayasa değişikliği tartışılmaya başlandı. Akşam saatlerinde de değişiklik kabul edildi.

Ankara mebusu Mustafa Kemal, 158 mebusun oyunu alarak Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk Cumhurbaşkanı seçildi. Ardından atılan 101 pare top atışı Cumhuriyet’in ilanını dünyaya duyurdu.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X