Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Esentepe istasyonu çıkışına dikkat!

Bağlarbaşı, Esentepe metro istasyonu ve otobüs durağı ile Setbaşı Hastanesi arasında asfalt bir arayol vardır. Bu yol geniştir.

Bağlarbaşı’na giden/gelen araçlar bu yoldan çok hızlı, ralli pisti gibi, dikkatsiz geçmektedirler. Oysa ara yoldur yavaş geçilmesi gerekir.

Maalesef sürücülerin yaşlıya, engelliye, çocuklara… Kısacası insana saygıları hiç yoktur.

Özellikle tren, metro istasyonundan, yola çıkan veya otobüsten durakta inen yaşlı, özürlü, çocuklara, her kesime tehlike arz etmektedir.

Bu yolu Bağlarbaşı yakınındaki Esentepe Mahallesi’nde devamlı oturan, misafirliğe gelen vatandaşlar kullanmak zorundadır. Altgeçit, ışıklar vs. bu yerde yoktur.

Yasal yetkililer bu ara asfalt yola gerekli güvenlik önlemi alamaz mı? Yavaşlama seti mi olur, ışık mı konur bilemiyorum…

Kemal Başeren

 

FSM’den Beğendik’e trafik büyük sorun

 

Fatih Sultan Mehmet Bulvarı’ndan Beğendik Kavşağı’na iniş ve çıkış yolları park eden araçlarla dolu. Özellikle geceleri felaket. Hele FSM’nin altındaki alanda sirk kurulduğu ya da konser verildiği günlerde trafik içinden çıkılmaz bir hal alıyor.

Engelliler okulunun altında ve üstündeki alanlarda otopark kurulamaz mı? Akla gelen en mantıklı çözüm buymuş gibi görünüyor.

Yoksa bir iki yıl sonra Beğendik Kavşağı’na iniş ve çıkış imkânsız hale gelebilir.

İsmi saklı

 

Otobüs durakları işgal altında

 

Ankara Yolu üzerinde işim gereği gelip giderken sarı otobüsleri kullanıyorum. Dikkatimi çeken bir konu beni rahatsız ediyor. Otobüs durakları ya özel araçlar ya da minibüsler tarafından sürekli ihlal ediliyor. Bazen öyle oluyor ki, özellikle Arabayatağı metro çıkışındaki otobüs durağında, yolcu indirip bindiren minibüsler yüzünden, (bu arada minibüsler için yasak tabelası var durakta) belediye otobüsleri durağa dahi yanaşamıyor. İlgililere duyurulur.

Duyarlı vatandaş

 

Güvercin Pazarı kurulamıyor

 

Bizler, güvercinseverler, bir güvercin pazarımız olsun istiyoruz. Daha önceden kendi imkânlarımızla oluşturduğumuz güvercin pazarımız bir süredir kurulamıyor. Büyükşehir Belediyesi’nden ya da yetkili makamlardan konuyla ilgili bilgi istiyoruz. Bursa’nın güvercin pazarı neden kurulamıyor ve ne zaman kurulacak? Güvercinseverler olarak kendi çabalarıyla çeşitli alanlarda pazar tarzı yerler oluşturmaya çalışıyoruz. Konuyla ilgili yetkililerden bilgi ve öneri bekliyoruz.

Bir vatandaş

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X