Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Eskici Pazarı’ndan mahalleli rahatsız

Osmangazi, Küçükbalıklı Mahallesi, Kabine Sokak ve civarında (Sütaş Fabrikası üstü) ikamet ediyoruz.

Bu civarda bir süredir her pazar günü Eskici Pazarı adı altında yola ve kaldırımlara tezgâh açıp satış yapmaya çalışan, gayri resmi olarak herhangi bir yerden izin almadıkları belli olan, bu kişiler ve gruplar, semtimizde kamp kurarak bizleri rahatsız etmektedir.

Bizler burada yaşayan kişiler olarak, bu pazara gelip tezgâh açan, satış yapan kişilerden şikâyetçiyiz. Çünkü, bu şahıslar cumartesi gecesinden gelmekte, gece ve pazar günleri gürültü yaparak, çevreyi de kirleterek bizleri rahatsız etmektedir.

İşleri bitip gittiklerinde ise çöp yığınları kalmakta ve bu çöplerden kokular yükselmektedir. Bu çöpleri biz temizlemek zorunda kalıyoruz.

Önümüz yaz olduğundan oluşabilecek hastalıklardan da tedirgin olmaktayız. Mahalle muhtarından konu ile ilgili yardım istedik. Fakat sonuç elde edemedik. Oluşan pis  kokulardan rahatsız olmaktayız. Bu çöpler küçük çaplı da olsa zaman zaman yangın çıkarmaktadır. Çoluk çocuğumuz pazarın kurulduğu saatlerde korku içinde kalarak bu sokaktan geçmek istememektedir. Çünkü satış yapmaya çalışan bu kişiler güven vermiyor.

Mahallelilerle yakın zamanda tartışmaya, hatta kavgaya kadar olaylar çıkabilir.

Ayrıca hırsızlık olayları baş göstermeye başladı. Bu kişilerin şehir dışından geldiğini düşünüyoruz.

Belediye, Zabıta, Kaymakamlık birimlerinden yardımlarını rica ediyoruz.

Netice olarak, bizler semtimize kurulan bu Eskici Pazarı adı altındaki satış tezgâhlarının kaldırılmasını istemekteyiz.

Saygılarımızla.
Semt sakinleri adına Adem ALTAY

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X