Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Etkinliklerin bir kısmı FSM’ den Özlüce’ ye alınsın

Nilüfer’ de Belediye etkinliklerinin tümünün FSM’de yapılması yerine en azından bir bölümünün Ahmet Taner Kışlalı Bulvarı’nda yapılması uygun olacaktır. Bu şekilde hem vatandaşların sadece bir bölgede yığılması önlenecek hem de daha geniş kitleler bundan yararlanabilecek.

Ahmet Taner Kışlalı Bulvarı üzerinde bulunan ve park yapımı planlanan alanlarda Açık Hava Konserleri gerçekleştirerek bölgenin hareketlendirilmesine katkı sağlanabilir.

Söz etkinliklerden açılmışken değinmekte yarar gördüğümüz konular da var: Dünyaca ünlü markaların bölgeye gelebilmesi, yatırımcı teşvikleri konusunda Nilüfer Belediye’sinin desteği (çalışma ruhsat) olmalı. Böylece Nilüfer için yeni cazibe merkezi daha yaratılarak, yatırımcıların Bölge & Ahmet Taner Kışlalı Bulvarına yönlendirilmesi sağlanır.

Bölge gelişmemişken, günümüzün büyük problemi olan otopark alanlarının şimdiden planlanması önem arzediyor. Yollardaki araçlar için park çizgilerinin oluşturulması programa alınmalıdır.

Daha önce yine bu köşeden duyurduğumuz bir ihtiyacı yinelemekte fayda var. Bölge ve ticaret alanlarının Nilüfer’de yüzünün gülebilmesi için aydınlatma, yollar, park alanları, çevre düzenlemeleri konusunda Nilüfer Belediye’sinin desteğini bekliyoruz.

Özlüce Bulvarı esnafı

 

İşlek bir sokağın durumu

 

Çekirge Beşevler Sokak girişi hakkında her gün şikayette bulunmamıza rağmen ilgililerden bir ses, bir cevap çıkmamakta. Son 1 yılda sadece benim üç kez bu köşede yazım yayınlandı. Sıkıntılar gözler önüne kondu hem de fotoğraflı olarak.

Bekledik ki bir ilgilenen olur bu mesele de ortadan kalkar. Ama ne gelen var ne ilgilenen, ne de açıklama yapan.

Bu sokak Bursa’ daki çok nadir bakımsız sokaklardan biri. Öyle ki 30 yıldır asfalt yapılmadı. Üstelik burası Çekirge’ nin en işlek sokağı. Her gün en az 5 bin kişi geçiyor. Hiç olmazsa yama yapılsın.

Hasan SONGÜR

 

Kültürpark’ ta araç girişine UKOME kararı

 

Büyükşehir Belediyesi’ nce BİMER’ e gönderilen Kültürpark’ ta uygunsuz araç parklarına ilişkin cevabı tarafıma da iletilmiştir. Bu cevapta şöyle denilmektedir: Başvuru Numaranız: 83710. UKOME kararı kapsamında Reşat Oyal Kültür Parkı çevresinde gerekli çalışmalar tamamlanmış olup; 01.05.2015 tarihinden itibaren otopark ve araç yolu haricinde araç girişine müsaade edilmemektedir. Bilgilerinize rica ederim. Bursa Büyükşehir Belediyesi.

Kemal BAŞEREN

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X