Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

‘Evden çıkılamayan yıllara kapak olsun’

Bitmedi… “Mavi Kapak Toplama Kampanyası” devam ediyor

​Kampanyanın yeni sloganı bu: “Evden Çıkılamayan Yıllara Kapak Olsun…”

Son yıllarda hep duyduğumuz bir kampanya vardı. İnsanların mavi kapakları belli noktalardaki küçük kutulara topladığı mavi kapaklar. Yani Mavi Kapak Toplama Kampanyası. Fakat toplumda, bu kampanyanın bittiği gibi bir kanaat oluşmaya başladı. Halbuki kampanya devam ediyor. Hiç bitmedi zaten.

Ancak bitti gibi bir kanaat oluştuğu için kapak toplamada azalma gözleniyor. Bu konuda toplumun yeniden bilinçlendirilmesi, farkındalık yaratılması gerekiyor.

Çünkü bu kapaklar toplanıyor, geridönüşüme gönderiliyor, tekerlekli sandalyenin hammaddesi haline getiriliyor ve bununla tekerlekli sandalye üretiliyor. Bugüne kadar birçok engelliye tekerlekli sandalye/ akülü araba verilmiş bu kampanyayla.

Vatandaşlar kapakları toplamada gerçekten hassas ve oldukça ilgililer. Özellikle öğrenciler… 

Ne var ki, bazen ben de duyuyorum, topladıkları kapakları nereye, nasıl göndereceklerini veya nereye teslim edeceklerini bilemiyorlar.

Belki de yapılması gerekenlerde sıkıntı var. Sanırım, bunun için resmi kurumların biraz daha önayak olması gerekiyor. Belediyelerimiz, kurumlarımız bu işe yardımcı olabilirler. Örneğin, vatandaşın belki de ulaşmasının zor olduğu belli noktalar oluşturmak yerine, atık kumbaraları gibi her mahalleye birkaç tane Mavi Kapak Toplama Kumbaraları konulabilir… Okullarda öğrenciler seferber edilebilir… Kısaca iş biraz yerel yöneticilerin destek vermesine bağlı. 

Kampanyanın ilk başladığı zamanlarda resmi kurumlar ve yerel yönetimler çok ilgiliydi bu konuya. Kampanya devam ediyor ve yine yerel yönetimlerin ve kurumların bunu vatandaş adına sahiplenmesini rica ediyorum. Biliyoruz ki, belediyelerimiz ve okullarımız, engelliler konusunda çok duyarlılar ve üzerlerine düşen her şeyi büyük bir hassasiyetle yapıyorlar.

Bu arada, kampanyanın adı her ne kadar “Mavi Kapak Toplama Kampanyası” olsa da, her tür katı plastik kapak toplanabiliyor.

Günay Yumruktay

 

Otobüs saatinin 15 dakika geri çekilmesi bizleri mağdur etti

 

Bizler Demirtaş Organize Sanayi bölgesinde çalışan bir grup özel güvenlik görevlileriyiz… İşe gidip gelirken 98 Hat No’lu Terminal otobüsünü kullanıyoruz. Ama ne yazık ki, bu hattın cumartesi ve pazar günlerindeki son sefer saati 23.45’ten 23.30’a alındı. yani geri çekildi. Bu durum, gece çalışan biz güvenlik görevlilerini çok mağdur etmiş durumda. Gece 23.30’da işten çıkıyoruz ve 23.45’teki otobüsün son seferine yetişebiliyorduk. Ama BURULAŞ’ın 98 numaralı hattın son seferini 15 dakika geri çekmesi sayesinde mağdur durumdayız. Otobüs saatleri belirlenirken biraz da gece çalışanlar dikkate alınsa daha iyi olmaz mı?  BURULAŞ ve Büyükşehir Belediyemizden rica ediyoruz, lütfen bu mağduriyetimiz giderilsin. Yani eskisi gibi otobüs 23.45’e alınsın. Teşekkür eder, saygılar sunarız.

Bir grup özel güvenlik görevlisi

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X