Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Evler arasında kalan boş arsadan yayılan kötü kokudan mağduruz

Köşe Yazısını Dinle

Günay Bey, size Yıldırım’a bağlı Ortabağlar Mahallesi’nden ulaşıyorum. Burada Ergene Sokak üzerinde bulunan boş bir arsa ile ilgili sıkıntımız mevcut.

Konuyla ilgili Belediye’ye de yazdık ancak maalesef bir sonuç alamadık.

Boş arsayı birileri garaj niyetine kullandı, taşla çevirdiler. Bahçe gibi kullandılar, bir süre sonra öylece bırakıldı.

Sıkıntımız şu ki, burası pislik içerisinde. Ot dolu, buradan fare, akrep ve çeşitli haşerat yayılıyor. Kötü kokudan zaten tüm sokak sakinleri rahatsızız. 35 yıldır bu durumu yaşıyoruz maalesef.

Ölen hayvanları buraya gömüyorlar.

Belediyeye bildirdik, hiç olmazsa buranın temizliğini yapın, kötü koku ve kemirgenlerden kurtulalım diye ancak onlar da gelip baktılar ama özel mülkiyet olduğu için bir şey yapmadan gittiler.

Arsa sahibine ulaştım, o da ilgisiz davrandı. Temizletebilirseniz temizletin gibi şeyler söyledi.

Sonuç olarak, bizler sokak sakinleri olarak durumdan rahatsızız ve Yıldırım Belediyesi’nin konuyla ilgilenmesini ve bu arsanın biraz da olsa temizlenmesini rica ediyoruz.

Sokak sakini Yasemin Bilgili

 

Sokakta çalışma sonrası kalan görüntü

 Fotoğraf Yıldırım’a bağlı Ertuğrulgazi Mahallesi Ülkü Sokak’tan (eski Göğüs Hastanesi sokağı). Bir çalışma yapılmaya çalışılmış ama geriye kalan görüntü bu maalesef. Söz Sizde köşesi olmasa belki aylarca böyle kalacak. Bu bölgede rögar kapaklarının olduğu bölgelerin çoğu bu durumda.Yetkililerin dikkate almasını ve bu bölgedeki rögar kapaklarına bir düzenleme yapılmasını rica ediyorum.

Bu arada Yıldırım’da Prof. Tezok Caddesi kısa zaman önce yapılan çalışma ile yeniden asfaltlanarak yenilenmişti. Ancak bakıyorum da o kadar kısa zaman geçmesine rağmen yine kazılmaya başlandı bazı noktalarda. Keşke, yeni çalışması her şey bittikten sonra yapılsaydı bir daha da kazılmayasaydı.

Bir okur

 

Yollar kaldırımlar yenileniyor ama…

Kestel Ahmet Vefik Paşa Mahallesi’nde kaldırım ve yol çalışması yapılıyor. Teşekkür ederiz çalışmadan dolayı. Ama, nedense çalışma ile yollar daraldı kaldırımlar genişletildi. Böyle olunca yani yol daralınca otobüs güzergâhı da değişti. Ben engelli biriyim. Ve şimdi işe gidip gelirken durağa gitmek için uzun bir yol katetmek zorunda kalıyorum. Yetkililerin bizleri de dikkate almasını rica ederim. 

Bir okur

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X