Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

‘Garip bir fatura hikâyesi’ sorunu çözüldü

Köşe Yazısını Dinle

Sayın Günay Yumruktay, 9 Mart 2021 tarihli, “Garip Bir Elektrik Faturası Hikâyesi” başlığıyla gazeteniz Söz Sizde köşesinde yayımlanan okur talebi tarafımızca incelenmiştir.

konuyla ilgili farklı tarihlerde iki kez şirketimize ulaşmış olduğu ve talep konusunun ilgili birim tarafından incelenip, müşterimizin arandığı fakat ulaşılamadığı tespit edilmiştir.

Yapılan incelemede, müşterimizin faturası farklı bir bankadan ödendiği için müşterimizin hesabının bulunduğu bankanın otomatik ödeme talimatı sorgusunda borç görüntülenememiş ve dolayısıyla herhangi bir ödeme gerçekleşmemiştir.

Müşterimizin söz konusu faturasının farklı bankadan yapılan ödemesi ile ilgili isim detayı ise KVKK kapsamında şirketimiz tarafından görüntülenememektedir.

Müşterimizle yapılan görüşme neticesinde bu hesabın kendisine ait olmadığı bilgisi alınmış olup, farklı banka üzerinden yapılan ödeme iptal edilmiştir.

Müşterimizin fatura son ödeme tarihi güncellenerek, oluşabilecek herhangi bir mağduriyetin önüne geçilmiş, fatura müşterimize tekrar iletilmiştir.

Müşterimizin otomatik ödeme talimatı ile farklı bir abonenin borcunu ödemesi söz konusu değildir.

Yazıda bahsedilen sistem değişikliği ise müşterilerimizin işlemlerin daha kolay yapılabilmesi adına daha önce iki farklı numara (işletme kodu ve abone numarası) üzerinden yapılan müşteri işlemlerinin artık sözleşme numarası üzerinden yapılmasıdır.

Müşterilerimize daha iyi hizmet verebilmek için sözleşme numarasına geçilmiş olup; sistemde otomatik ödeme talimatı bulunan müşterilerimizin numaraları otomatik olarak güncellenmiştir.

Ayrıca müşterilerimize gönderilen elektrik faturalarında, SMS ve e-maillerde sözleşme numaraları yer almaktadır.

Limak Enerji Kurumsal İletişim Birimi


Bu çirkin görüntüye kim dur diyecek?

Bu sütunlarda birçok defa gündeme getirmeye çalıştım. Ancak ne yazık ki bugüne kadar değişen bir şey yok. Bahsettiğim yer Anadolu Mahallesi Ankara Yolu üzerinde bulunan eski yabancılar şube müdürlüğü binası.

Ankara Yolu’ndan geçen herkesin görebildiği binanın hali içler açısı.

İçerisi berbat durumda. Kimse ilgilenmiyor. Taşınan, boşaltılan kamu binaları hemen kısa sürede yıkılıyor ve bağımlıların mekânı olması önleniyor.

Nedense bu bina metruk ev gibi duruyor. Son zamanlarda, içerisindeki demir aksamlar söküldüğü gibi şimdi de dışarıdaki demir aksamlar sökülüyor atık toplayıcı veya hurdacılar tarafından. Bağımlıların mesken tutması ayrı bir sorun ayrıca.

Şehrimizi yöneten değerli yetkililer bu binaya bir çözüm bulmalılar artık. Yıkılacaksa hemen yıkılsın yıkılmayacaksa da mahallemizin eksiği olan Aile Hekimliği merkezi yapılsın burası. Mahallemize de güzel bir hizmet olur, bu çirkin görüntü de son bulur.

Mehmet Yardımcıoğlu


Söz Sizde okurlarının dikkatine!

♦Değerli okurlarım, sizlerin sesi olan Söz Sizde köşesine telefonla, gunayyumruktay@ olaygazetesi.com.tr, gunayyumruktay@ gmail.com elektronik posta adresi veya sosyal medya hesaplarından da ulaşabilirsiniz. Sizlerden ricam, yazılarınıza lütfen ad, soyad ve iletişim kurabileceğim bir telefon eklemeniz ve şayet isminizin yayımlanmasını istemiyorsanız bunu belirtmeniz yeterlidir.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X