Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Geçici değil kalıcı çözüm gerekli

Günay Bey merhaba. Öncelikle vatandaşın sesini yetkililerle ulaştırdığnız için size ve Olay gazetesine teşekkür ederiz.

Daha önce,  ilk olarak 31 Aralık 2019 tarihinde Söz Sizde köşesinde Kazım Karabekir Mahallesi 1. Kaynak Sokak’ta yaşadığımız sorunla ilgili “Atıl Kalan Alan Gelişigüzel Kullanılıyor” ve akabinde 25 Ocak 2020 tarihinde de ‘Geçici Değil Kalıcı Çözüm Gerekli’ başlığıyla yazılarımız yayımlandı.

Köşenizde yayımlanan şikayetimiz üzerine Zabıta ekipleri geldi, bu bölgede bulunan kepçeleri ve çöpler kaldırıldı.

Ne var ki, 3 gün sonra iş makinesi ve kepçeler park etmeye, kendini bilmez vatandaşlar da gelişigüzel çöplerini atmaya devam etmeye başladı.

Maalesef, Ağustos 2020’deyiz durum aynı şekilde devam etmekte.

Yıldırım Belediyesi’ne yaptığımız başvuruda da belirttiğimiz gibi, burası yeşil alan görünüyor. Büyükşehir Belediyesi’ne de dilekçeler verdik henüz herhangi bir girişim veya yanıt da alamadık.

Buraya bir kamyon toprak atılıp, çimlendirilerek yeşillendirilebilir.  Karabekir ve 1. Kaynak Sokak bu kavşakta birleşiyor.

Yunusemre  Bulvarı’ndan buraya dönüşlerde özellikle otobüsler, büyük araçlar zorlanıyor.

Hatta kaldırımlara da zarar veriliyor.

Düzenleme yapılırsa bu kavşak genişler ve buradaki sıkıntı da kökten çözülür.

Bu alana geçici değil, kesin çözüm gerekiyor.

Mahallemiz bu düzenlemeyi hak etmiyor mu acaba?

Önerimizi Yıldırım Belediyesi’nin değerlendirmesini rica ediyor, saygılarımızı sunuyoruz.

İsminin yayımlanmasını istemiyor

 

Çevre temizlendi ve semt rahat bir nefes aldı

 

Yıldırım ilçesi Ertuğrulgazi Mahallesi Bin konutlar semtinde ikamet etmekteyim. Bölgede yıkılan lojmanların yeri yıllardır insan boyunu aşan yabani otlarla kaplıydı. Bu sütunlarda birkaç kez dile getirmeme rağmen bir gelişme olmamıştı. Ancak Kurban Bayramı öncesi Yıldırım Belediyesi ekipleri bu alanda ciddi bir temizlik çalışması yaparak otlar temizlendi.

Ancak otlar temizlenince ortaya plastik poşetler, pet şişeler, cam şişeler, alkol şişeleri gibi atıklar ortaya çıktı. Umarım yine kısa zamanda bu tür temizlik de yapılır. Çevre temizliği tam anlamıyla sağlanmış olur.

Bu bölgenin düzenli bir bakıma ihtiyacı var. Çünkü akşamları, geceleri bir takım insanların araçlarıyla gelip çöreklendiği bir yer haline gelmiş durumda. Tıpkı Adile Naşit Çocuk Tiyatrosu, halı saha ve okulun dibindeki ara sokak gibi.

Yaptığı temizlik çalışmasından dolayı Yıldırım Belediyesi’ne Söz Sizde köşesi aracılığıyla semtimiz adına teşekkür ediyor, bakım ve temizlik çalışmalarının devamlılığını rica ediyoruz.

Saygılarımla.

Bir vatandaş

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X