Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Geçit’te açılamayan yol isyan ettiriyor

Bizler, Geçit Mahallesi sakinleri olarak birkaç yıldır trafiğin yoğunlaştığı Özhan Market’in arkasında bulunan Gündoğdu Sokak ile Gündüz Sokak’ın kesiştiği noktada metruk durumda olan 2 adet gecekondu yer almaktadır. Bu yol planda 25 metre olmasına rağmen evler nedeniyle 10 metreye daralmaktadır. Özellikle Gündüz Sokak’tan gelip Gündoğdu Sokak’a dönen ya da karşıya geçen araçlar yolun ortasına çıkmadan çöplük yolu üzerinden gelen araç ve kamyonları görememektedir.

Bu durum her gün kaza olmasına yol açmaktadır. Evlerin bulundukları yer itibariyle, 18. madde uygulaması sonucu ile her iki ev de yolda kalmaktadır. Sadece enkaz bedeli ödenerek kamulaştırılabilecek bu evler mahalle muhtarının değişik defalarda verdiği dilekçelere rağmen 2 yıldır kamulaştırılmamaktadır.

Büyükşehir Belediyesi için çok cüzi miktarda kamulaştırma bedeli ile alınabilecek bir yer için ölümlü kaza olması mı beklenmektedir?

Konuya ilişkin acil çözüm beklemekteyiz.

Saygılarımızla

Geçit Mahallesi

sakinleri

 

Hayra Davet Şenliği’ organizasyonunu kutluyorum

 

Geçtiğimiz günlerde “Hayra Davet Şenliği” adı altında bir kermes organizasyonu olduğunu öğrendim. Ailemle birlikte Kültürpark’ın altındaki Gökçen Plaza binasına gittik. Çok şaşırdım. Köşeniz aracılığıyla bu organizasyonu tertipleyenleri kutlamak, böyle bir çalışmada görev alanlara da teşekkür etmek istiyorum. Öğrendiğim kadarıyla 4. kez düzenlenen ve Güney Marmara’dan yedi kentin katılımıyla gerçekleştirilen kermes, daha doğrusu kermesten daha öte tam bir şölen 31 Mayıs’a kadar çeşitli etkinliklerle devam edecek. İlk defa gittiğim böyle bir etkinlikte gözlemlediğim aşırı yoğunluk olması ve buna rağmen görevlilerin nezaketi. Ayrıca burayı gezmeye gelenler, isterlerse hemen görevli olup çalışmalara katılabiliyor. Gerçekten etkileyici. Bu etkinliğin bizim şehrimizde olması ayrı bir gurur. Devam etmesi dileğiyle bir daha teşekkür ediyorum.

Saygılarımla.

Alper ARAS

 

Gürsu Kavşağı’nda trafik sorunu nasıl çözümlenecek?

 

Merhaba, Gürsu Kavşağı’nda batçık civarında araçların gelişigüzel park etmesi yüzünden sorunun delinatörlerle çözülmeye çalışıldığını görüyoruz. Fakat bu sefer araçlar Gürsu batçığı üstündeki Şehit Cengiz Topel heykeli civarı ve orta yuvarlağın olduğu yerleri karşılıklı olarak otopark haline getirmişler, araçlar gelişigüzel park yapıp yolu daraltıyorlar. Zaten yine kendini bilmez birtakım araç sürücüleri buradaki otobüs durağını işgal etmiş durumda. Artık siz düşünün karışıklığı. Yani kısacası, Gürsu Kavşağı önüne gelenin kural tanımazlık içerisinde boş bulduğu her yere araç park etmesi yüzünden sıkıntılı. Sanırım bu köşede bu sorun defalarca dile getirilmesine rağmen hiçbir önlem alınmadığını gözlemliyorum. Vatandaş mağdur, trafikte seyreden araçlar mağdur, otobüs şoförleri mağdur.

Yetkililer bu konuda nasıl bir önlem alacaklar, nasıl bir çözüm bulacaklar merak ediyoruz. Saygılarımızla.

Bir okur

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X