Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Gemlik Körfezi’ni koruyalım

1 Temmuz 2017 Cumartesi günü saat 9.00 sıralarında Gemlik’ten Küçükkumla’ya otobüsle gidiyordum. Bu arada 1 Temmuz Kabotaj Bayramı’ydı. Gemlik Kumla yolunun ortalarında denizin açığında çok geniş bir alanda denize bırakılan sintine, dalgalarla etrafa dağılıyordu. Saat 9 itibarıyla Gemport Limanı açıklarında 14 tane gemi demirli idi. Bu gemilerin herhangi birinden bırakılan sintine Gemlik Körfezi’ni kirletiyor. Merak ediyorum doğrusu, yetkililerimiz bunun farkında mı, farkındaysa herhangi bir yaptırım uyguluyorlar mı acaba?

Sintinelerle kirletilen Gemlik Körfezi’nden tutulan balıkları Bursalılar tüketiyor. Hem Körfez kirletiliyor hem de insan sağlığı için tehdit oluşturuyor. Bu durumu daha önce de bu köşeden yayımlamıştınız fakat bugüne kadar yetkililerden bir açıklama göremedim.

Yetkililerimizden rica ediyorum, lütfen Gemlik Körfezi’nin kirlenmesine ve çevre kirliliğine izin vermeyin.
Timuçin Demir

Ulus’taki kaldırım işgalleri

Günay Bey iyi günler diliyorum. Ulus Mahallesi’nde ikamet etmekteyim. Köşenizde çok kez vatandaşların kaldırım işgalleri konusundaki şikâyet yazılarına yer veriyorsunuz. Buna mukabil Yıldırım Belediyesi’nin yaptığı denetleme ve çalışmaları yayımlıyorsunuz.

Ben de gözlemlediğim bir durumu sizinle paylaşmak ve Yıldırım Belediye Başkanımızın dikkatine sunmak istiyorum. Ulus Mahallesi’ndeki Odun Depoları mevkiinde 100 metre arayla 7 tane kıraathane var.

Bu kadar kıraathanenin aynı cadde üzerinde olması bir garip ama diğer taraftan bu kıraathaneler bırakın kaldırımları, kaldırımları aşıp caddelere kadar taşmış durumdalar.

Kaldırım ve cadde boyu tabure ve dolayısıyla bütün gün burada oturan insanlar.

Bu caddeden bayanlar geçerken rahatsız oluyor. Çünkü kaldırımdan bırakın bir erkeği, bir bayanın geçmesi bile sıkıntı.

Yıldırım Belediyesi yetkililerinin çözüm bulmasını rica ediyorum.

Saygılarımla.
İsmini vermek istemeyen bir okur

Hamitler Mezarlığı’nda yıkılan duvar 

Günay Bey iyi günler. Fotoğrafta görülen yer Hamitler’deki şehir mezarlığından. 

Mezarlıkta bu yıkılan duvarı görevlilerin görmemesi mümkün mü diye sormadan edemiyor insan. Kim veya kimler niçin yaparlar böyle bir saygısızlığı anlamak zor.

Yetkililerden ricam bu hoş olmayan görüntünün bir an önce düzeltilmesi.

Ramazan KAYA

 

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X