Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Gemlik, Narlı ve Kumla’ da ulaşıma takviye

Olay Gazetesi 12/05/2015 tarihli Söz Sizde Köşesi’nde, K. Kumla’ da geciken ulaşım “ başlıklı yazı ilgili birimler tarafından incelenmiştir.

Gemlik – Merinos güzergahında hizmet veren hat 101’in yolcu yoğunluğu baz alınarak araç artırımı yapılmış ve hatta çalışan araç sayısı 14’ten 16’ya çıkarılmıştır. Buna ek olarak yoğun saatlerde 7 dakikalık sefer frekanslarıyla hizmet vermekte ve ilk durakta koltuk kapasitesinin dolması halinde ayakta yolcu alınmadan kalkış saati beklenmeksizin hareket edilmektedir.

Gemlik – Kumla ve Gemlik – Narlı güzergahında hizmet veren 135(Kumla) , 136(Narlı-Kumla) ve 137 (Kumla) hat numaralı toplu taşıma otobüslerinde yoğun saatlerde takviyeler yapılarak hareket saatleri artırılmaktadır.

Narlı ve Kumla’da ikamet eden yolcular bu hatları kullanarak ve aktarmalı yolculukla terminale ulaşım sağlamaktadırlar.

Bilgilerinize sunar iyi çalışmalar dileriz.

Büyükşehir Belediyesi
Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü

 

Kestel TOKİ’nin pazar sorunu

 

2008 yılından beri Kestel TOKİ’de oturuyorum. O tarihten bu yana pazar sorunu çözülmüş değil. Hala ilçe merkezine iniyoruz pazar yapabilmek için. Belediye bir dönem yukarıda pazar alanı oluşturdu. Tutmadı, tutmayacağı da belliydi. Çünkü hem yol üzeriydi, hem rüzgar alan ters bir yerdi.

Pazar kurulan cuma günleri minibüsler balık istifi… Belediye’nin tahsis ettiği pazar otobüsü ise 14.00- 17,30 saatleri arasında çalışıyor. Onu da yeni koydular. Bu otobüsün çalışması, saat olarak yetersiz. 12,00’de başlayıp, akşam 20,00’ye kadar sürmeli. Zira yaza girdik. Gündüzler uzadı, insanlar daha çok 17,30’dan sonra pazar yapıyor. O saatten sonra aşağıdan pazar çantasıyla eve ulaşmak tam bir işkence. Belediye Başkanı Yener Acar’dan soruna çözüm bekliyoruz. Basit bir şey bu, ama bizim için önemli.

TOKİ sakinleri

 

ŞİKAYET KUTUSU

 

-İnegöl’ ün Hacı Karaköyü’ nde 357 metrekarelik arsamıza ev yapmak istedik mümkün olmadı. Büyükşehir Belediyesi yüzde 5′ lik inşaat alanı veriyor. Bu da iki katta 80 m2 demek. İnşaat yapma şansı kalmıyor. Mağdur olanlar çok. Oran yüzde 7′ ye çıkmalı.

İrfan ÖZKAL

-Koğukçınar Mahallesi Çınar Caddesi’ nde yapılan kazı çalışmaları bitirildi ama bir çukurun kapatılması unutuldu. Caddede tam üç aydır bu çukur durmakta. Yakında aracın birinin lastiği yerinden çıkacak ya da motosiklet sürücüsü yere düşecek.

Mithat Ç.

-Baruthane Mahallesi Korkmaz Sokak anlamadığımız bir sebeple araç trafiğine kapatıldı. Kardeşler ve Nur Sokak sakinleri aracı ile yolunu uzatarak evine gitmek zorunda bırakıldı.

Zekeriya BAŞ

 

19/B seferleri sıkıntılı

 

İsmetiye Mahallesi’ nde oturuyorum. Toplu ulaşımda özellikle şu son 15 gündür sıkıntılar yaşamaktayız. 19/B hatlı özel halk otobüslerinin seferleri sürekli aksıyor. Normal kalkış saatinden 20-25 dakikayı bulan gecikme oluyor. Haliyle yolcular işlerine ya da gidecekleri yere zamanında ulaşamıyor. Bunun yanısıra duraklarda yolcu yığılması kaçınılmaz oluyor. Otobüsün gelmesiyle birlikte bu kez araç içinde izdiham oluşuyor.

Canan SÖĞÜTÖZÜ

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X