Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Gider olmayınca yağış kalıyor

Böyle bir köşe ile vatandaşın sesi olduğunuz için sizlere teşekkür ediyoruz. Demirtaş Cumhuriyet Mahallesi Müjdat Köstendil  1233. Sokak girişi, tüm yağmur sularını toplamakta, yaya ve trafik akışını engellemektedir. Bu resimler yağmurdan 3-4 gün sonra çekilmesine rağmen suyun gidecek yeri olmadığı için birikinti uzun bir süre devam ermektedir
Biriken sular araçların geçişiyle dükkanlara ve yayalara zarar vermektedir. Kanalizasyon hattı döşenirken ve asfalt atılırken işin sorumlusu yetkililere konuyu iletmemize rağmen bir önlem alınmamıştır. 
`Sokak girişine bir mazgal veya yağmur gideri koyacağız` denmesine rağmen,  hem bu işlem yapılmadığı gibi bir de Müjdat Köstendil Caddesi ve 1233. Sokak asfaltı atılırken eğim bu gideri olmayan yol girişine verilmiştir. 
Hem Büyükşehir`in hem de Osmangazi Belediyesinin vatandaşın şikayetleri konusundaki hassasiyetlerini bildiğimiz için, yetkililerden konuyla ilgili çözüm bekliyoruz. 
Ferit BAŞTÜRK  
 
Asansörün çalışması rahatlattı
 
 
Ankara Yolu` nda Arabayatağı üstgeçitinin yenilenmesiyle birlikte kurulan asansörün neredeyse bir yıl çalışmaması sıkıntı yaratıyordu. Özellikle yaşlıların ve engellilerin üstgeçiti kullanmaları  eziyet halini alıyordu. Şikayetlerimizin köşenizde yer almasından sonra asansör süs olmaktan kurtuldu ve çalışır duruma getirildi. Böylece çekilen sıkıntılar geride kaldı. Her ne kadar kimi vatandaşlar asansörü çalıştırmada zorlansa da bunun aşılabileceğini düşünüyoruz.Bunun için bir önerimiz var: Asansörün nasıl kullanılacağı birkaç cümle ile görünen bir yerde bulunmalı. Bu yazı da kullanımı gösteren bir iki resimle desteklenmeli. Mevcut kullanma talimatı hem uzun hem küçük olmasından dolayı kolay okunmuyor ve anlaşılmıyor. Asansörün çalışır duruma gelmesinden memnunuz, biraz gecikmeyle de olsa size ve ilgilenen yetkililere teşekkürlerimizi sunarız.
Arabayatağı sakinleri    
 
Rotasyonda ayrım gözetilmemekte  
 
 
12/11/2014 tarihli Olay Gazetesi’nde “Uygulamada ayrıcalık olmasın“ başlıklı yazınız ilgili birimler tarafından incelenmiştir.
BUSMEK’te 2005-2006 eğitim döneminden şuana kadar 111 bin kişi eğitim almış olup 2014-2015 eğitim döneminde Aralık ayı itibariyle 24 bin başvuru yapılarak, 10 bini aşkın kursiyerle eğitimlere başlanmıştır. Halihazırda Bursa’nın dört bir yanında 18 ayrı mekanda 130 branşta eğitim verilmektedir. İlgili kurumumuzda öğretmenlik yapan tüm usta öğreticilerimiz İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün onayı alındıktan sonra başlamaktadır. Bünyemizde iddia edildiği gibi ‘bir yıl kursa gidip sertifika alarak’ çalışan usta öğreticimiz bulunmamaktadır. Bırakın bir yıllık sertifikayı İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün belirlemiş olduğu şartları taşıdıktan sonra kurumumuzca öğretmen alımlarında alanında uzman kişilerden oluşan komisyon tarafından en az lise mezunu ve çoğunlukla üniversite mezunu olan “donanımlı, işinin ehli öğretmenler” bünyemize alınmaktadır. İddia edilen bir diğer “öğretmen rotasyonlarında iyi öğretmenlerin kıyıda köşede kalmış kurs merkezlerinde” görevlendirilmesi hususu da gerçeği yansıtmamaktadır. Kurs merkezlerimizin hiçbiri kıyı ya da köşe kavramıyla sınıflandırılmamakta olup bütün kurs merkezlerimiz doğrudan Bursa halkımızın talepleri doğrultusunda belirlenip hepsi aynı derecede öneme sahiptir. Bu yüzden yeni bir görevlendirme ya da rotasyon yapılırken kurs merkezleri arasında kesinlikle ayrım gözetilmemektedir. Ayrıca adı geçen Beşevler kurs merkezimizde “usta öğreticilere sınıf tahsisinde ayrımcılık yapıldığı” iddiası da herhangi bir zemine oturtulmadan yapılmış asılsız bir iddiadır. Beşevler dahil tüm kurs merkezlerimizde hangi sınıfta hangi branşın ve öğretmenin olacağı ders verimliliği en üst düzeyde olabilecek şekilde, yönetim merkezimizin eğitim hizmetleri, kurslar departman birimi ve planlama birimimizce yapılmaktadır. 
Bilgilerinize sunar iyi çalışmalar dileriz.
Büyükşehir Belediyesi 
Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X