Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Görükle` ye metro hayal mi oldu

Dumlupınar Mahallesi muhtarı olarak, Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Recep Altepe`ye gönderdiğim yazının bir suretinin de köşeniz aracılığıyla duyuurulmasında yardımlarınızı bekliyoruz.
Sayın Başkanım;  Bursaray güzergahını genişletme, büyütme çalışmalarında Görükle` de yapılması beklenen çalışmalardan vazgeçildiğini üzülerek okudum.
Daha önce 5 yıllık planlamanız dahilinde yapım sözünü almıştık. 2015 yılı içinde bu hattın açılacağını Görükle halkına duyurmuştuk.
Yatırım ve kalkınma önceliğinizi yine Balat bölgesine yönlendirmiş olmanız, hepimizi derinden üzdü.
 
 
Çalışanlarımız ve üniversite öğrencileri açısından büyük zaman ve maddi kayba yol açan aktarmalı ulaşıma yine belediyemizden beklediğimiz kalıcı çözüm gelmedi. Bursa` ya  aktarmasız olarak halen gidemiyoruz.
Yıllardır Görükle halkının kanayan yarasına merhem olunamıyor. Görükleliler olarak üvey evlat muamelesi görüyoruz. Bu çifte standartın sona ermesini sizden rica ediyoruz.
Balat` taki kardeşlerimize göstermiş olduğunuz duyarlılığı ve hizmet azmini Görükle halkı olarak sizlerden rica ediyor, saygılarımızı sunuyoruz.
Reşat AKTAŞ
Nilüfer Dumlupınar Mah. Muhtarı
 
Terminal çalışanlarının maaş yakınması
 
 
Şehirlerarası Otobüs Terminali`nde  otomasyon ve kapı görevlileri olarak çalışıyoruz. Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bağlı olduğumuz şirket hem düşük ücret ödemekte hem de yıllardır maaş artışı yapmamaktadır. Şu anda belediye elemanlarıı arasında en düşük maaşla bizler çalışıyoruz. Üstelik Büyükşehir`e para kazandırıyoruz, diğer pek çok birim gibi gider yaratmıyoruz. Buna rağmen en düşük maaşı biz alıyoruz..Yanımızda görevli Burulaş çalışanları bizden iki kat fazla maaş alıyor. aynı işi yapmamıza rağmen. Üç vardiya halinde ayrıca dini ve resmi bayramlarda  izin kullanamadan çalışıyoruz. Başkanımız Sayın Altepe` ye  bu konuyla ilgili iki mektup gönderdik, dönüş olmadı. Eline geçmediğini düşünüyoruz. Maaş durumunun ele alınarak iyileştirilmesi isteğimizi saygılarımızla arz ediyoruz. 
Terminal çalışanları 
 
Nilüfer` de altyapı ve yol sorunu
 
19 Mayıs Mahallesi Egemenlik Caddesi`nde ikamet eden Nilüfer sakinleri olarak, yapılmayan altyapı ve yol çalışmaları sebebiyle sıkıntı yaşıyoruz. Yapımı bir türlü gerçekleştirilmeyen yollarımıza geçmişte atılmış olan mıcır bile artık yol üstüne kalmadığından, yollarımız çamur içinde. Bastıran yağışlarla birlikte çamur deryasına dönen yollarda evimize ulaşmak imkânsız hale geldi. Bu durum ulaşım güvenliğimizi açıkça tehdit etmektedir. Nilüfer Belediyesi`ne yaptığımız başvurular, ilgili yolların Büyükşehir Belediyesi sorumluluğunda olduğu gerekçesiyle geri dönüyor. Büyükşehir Belediyesi ise, bu yol ve altyapı çalışmalarının yapılması ile ilgili olarak güncel bir ihalesi olmadığını ifade ediyor. Bu çalışmaların muhatabı hangi belediyemizse, değerli belediye yöneticilerimizden ilgi ve destek bekliyor, daha huzurlu ve güvenli bir yaşam için yollarımızın tamamlanmasını rica ediyoruz.
Kamil ŞAFAK

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X