Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Görükle’de otobüs hatlarının güzergâhı değişmeli

Merhaba Günay Bey, öncelikle iyi çalışmalar diliyorum. Yazılarınızı her gün takip edip okuyorum. Büyükşehir Belediye otobüsleri ile ilgili yayınlanmış olan ve cevap verilmemiş bir çok şikâyet olduğunu görmekteyim. Sizin aracılığınız ile bildireceğim bu talebimi daha önce BURULAŞ’a 7.12.2016 tarihinde mail aracılığı ile ilettim fakat aradan yaklaşık 45 gün gibi bir süre geçmesine rağmen herhangi bir cevap alamadım.

Çevremde yaşayan bir çok kişide bu konudan müzdarip. Şunu açıkça belirtmek istiyorum BURULAŞ müşteri memnuniyetini önplanda tutmalı kanaatimce.

Talebime gelince, Uludağ Üniversitesi ile Görükle arasında çalışmakta olan iki tane hat var. Bu hatların dönüş güzergâhları Taşpınar Caddesi’nden itibaren aynı. Biz Görükle merkezden Ocak Sokak’a ya da Zafer Caddesi tarafına gitmek istediğimizde uzun bir mesafe yürümek zorunda kalıyoruz. Abonman Bukartımız varken bile mecburen dolmuş kullanmak zorunda kalıyoruz.

Talebim ise iki hattın güzergâhlarının birbirine ters olarak ilerlemesi. Üniversi’den başlayan 3G hattı Görükle’ye giriş yaptığında mezarlığı geçtikten sonra dönmeyip 4G’nin istikametinin tersinden devam ederek sefere girdiği noktada tamamlaması.

Ayrıca, 7.1.2017 tarihli “Şoförler de insandır” başlıklı okur yazınızdaki şoför arkadaşımıza birkaç söz söylemek istiyorum. Tabii ki şoförlerde insan ve hepsi bizim için çok değerli. Fakat şoförler olduğu kadar yolcular da insan. Unutmasınlar ki o yolcular sayesinde onlar şoförlük yapıyor o otobüslerde. Yolda yaşadıkları olumsuzlukları yolculara yansıtmamaları gerekiyor.

Görükle 35G ve 4G’yi kullanan sonu 77 plakalı otobüsün şoförü ismini bilmiyorum. Sıklıkla aynı otobüsü kullanıyorum işim gereği. Genelde karşılaşıyorum bu şoförle şunu söylemek istiyorum, ben hayatımda bu kadar sinirli bir kişi ile karşılaşmadım. En ufak sorunda yolculara bağırıyor kavga ediyor. Görükle, öğrencilerin yoğun yaşadığı bir yer ve hiçbir öğrenci bir şöforün bağırmasını hak etmiyor.

Büyükşehir Belediyemizden belirttiğim hususun dikkate alınmasını bu iki hattın güzergâhının yeniden düzenlenmesini talep ediyorum. Ve şoförlerimizin büyük çoğunluğu çok dürüst efendi kişiler. İçlerinde birkaç tanesi yukarıda bahsettiğim gibi sert üslup kullanıyorlar. Bu kişilerin ciddi bir dille uyarılmasını talep ediyorum.

Saygılarımla.
İsmini yayımlanmasını istemiyor

Otomobil kullanırken cep telefonu kullanmak

Günay Bey, sizin aracılığınızla şoförlere seslenmek istiyorum. Araç başında, otomobil kullanırken lütfen ama lütfen cep telefonu kullanmayın. Hiç fark etmiyor, ticari, hususi, belediye otobüs şoförü. Gördüğüm kadarıyla hepsi otomobil kullanırken cep telefonları ellerinden düşmüyor. Belki birkaç istisnadır kulaklıkla konuşan ama bu bile dikkat dağınıklığı yapıyor. Kendi canınızı, ailenizi, çocuğunuzu düşünmüyor musunuz? Otomobil kullanırken, yanındaki insanla konuşmak bile zaman zaman dikkat dağıtırken, cep telefonuyla konuşmak çok yanlış. Ayrıca, cep telefonuyla araç başında konuşmak kanunen yasak olmasına rağmen, göz göre göre suç işlenmesine ve bunun denetlemesini yapmayan yetkililer de bir o kadar sorumludur yaşanan olumsuzluklardan. Şehiriçinde hiç kimsenin cep telefonu kullanması yüzünden çevrilip uyarıldığını, ceza yazıldığını ne gördüm, ne duydum. Demek ki, denetlemede sıkıntı var.
Bir okur

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X