Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

GSS borçları yok sayılsın

Genel Sağlık Sigortası uygulamasında yaşananlar yükümlüleri sıkıntıya sokmakta. Uygulama için haksız ve hukuksuz olduğunu söylemek mümkündür. Hukuksuzdur çünkü suç, ceza ve sorumluluk bireyseldir. GSS için yapılan “gelir testi” denilen uygulamada ailenin gelirleri esas alınarak geliri olmayan kişi borçlandırılmıştır. Bu hukukun temel ilkelerine aykırıdır.

Haksızdır çünkü 2012 Ocak ayından itibaren borçlandırılan bu kişiler sözde sigortalanmış olmalarına rağmen, borçları olduğu gerekçesiyle sağlık hizmetlerinden yararlandırılmamaktadır.

Dünyanın hiçbir yerinde bu tür uygulama olmaz. Eğer borçlandırıyorsanız “hizmeti vermem” diyemezsiniz. Hizmet vermediyseniz “borcun var” diyemezsiniz.

İş bu kadar basit iken, milletin temsilcileri, muhalet partileri hatta bu işin en yüksek seviyesinde görev yapmış Sayın Kılıçdaroğlu’nun bu konuda hiç sesinin çıkmamasını anlayamıyorum. Herhalde benim zeka seviyem sorunlu olsa gerek.

GSS borçları tamamen yok sayılmalıdır. Af değil. Yapılandırma değil. Çünkü bu lütuf değil düpedüz hukuk ve hak ihlalidir. Hükümet bunu yok saymalıdır. Yani bir düzeltme yapmalıdır. İlla ki bir hizmet verecekse daha adil ve hukuka uygun bir düzenleme getirmelidir.

GSS borçlarının yok sayılması için hukuki desteğin sağlanması halinde konunun AYM’ den iptal edileceğini düşünüyorum. Bu konuda mağdur olmuş kişilerin de seçim platformunu kullanarak seslerini yükseltmeleri gerektiğine inanıyorum.

Adnan ORUÇ

 

Büyükşehir’ den ‘otobüs’ cevapları

 

14/02/2015 tarihli Olay Gazetesi’nde35 E hattı Özlüce Mahallesi’ne girmiyor“ başlıklı yazınız ilgili birimler tarafından incelenmiştir.

Toplu taşıma otobüs hattı oluşturulması veya güzergah değişiklikleri gelen talepler doğrultusunda bölgenin fiziki yapısına, bütünleşik bilet sistemi verilerine ve araç filosuna bağlı olarak değerlendirilmektedir.

Güzergahlar, hareket saatleri vb. planlamalar UKOME Kurulu kararı ile uygulamaya geçmektedir.

————

14/02/2015 tarihli Olay Gazetesi’ndeOtobüs seferleri yetersiz kalıyor“ başlıklı yazınız ilgili birimler tarafından incelenmiştir.

Acemler Buski Durağı ile Yunuseli mahallesi arasında işletimi Bursa Özel Halk Otobüsçülerine ait B/17, B/17-A, B/27 ve B/29 hatları bölgede dönüşümlü çalışmakta olup, B/17 hatlı otobüsler zirve saatlerde 5-8 dakika, gün içinde 10- 12 dakika sefer frekanslarıyla hizmet vermekte olup, talep Oda yetkililerine iletilmiştir.

Bilgilerinize sunar iyi çalışmalar dileriz.

Büyükşehir Belediyesi
Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü

 

Caminin suları kesildi

 

Selimiye Mahallesi’ nde geçen cuma günü açılan Selimiye Camii’ nde bir gün sonra suların kesilmesi cemaati zor duruma düşürdü. BUSKİ bu duruma gerekçe olarak camii inşaatında kullanılan şantiye suyuna ait bin 800 lira borcun ödenmemesini gösteriyor. Müteahhit paranın yatırılacağını söylemesine rağmen yatmamış olacak ki camide sular günlerdir akmıyor. Vatandaşlar abdest alamıyor, çevre temizliği de yapılamıyor.

Kemal KARAOVA (Dernek yöneticisi)

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X