Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Gürsu Dışkaya TOKİ’nin ulaşım sorunu bitmiyor

Bizler Gürsu Dışkaya TOKİ Konutları’nda ikâmet etmekteyiz. Buraya taşındığımızdan beri her nedense ulaşım sorunlarımız çözülmedi. Kış geldi, kar, soğuk, yağmur. Öğrenciler mağdur, çalışanlar mağdur. Her gün tek bir otobüsün çalıştığı, sabah ve akşamları balık istifi demenin bile yetersiz kaldığı bir şekilde yolculuk yapmak zorunda mıyız? Sabah okula veya işe gitmek için daha hava aydınlanmadan otobüse binmek için metrelerce sıraya girmek zorundayız.

Özellikle çocuklar ve bayanlar çok zor durumda kalıyor.

Bu bölgede yaşayanlar bunu mu hak ediyorlar? 

D/23 Hat No’lu bir tane otobüs var o da tek bir durak arasında gidip geliyor. Şehir merkezine ulaşmak bir eziyet. Bir durak konutların girişinde. Konutların içinde durak yok. Evden çıkıp TOKİ girişine kadar yürümek zorundasınız. Yürümek de öyle iki üç dakika falan değil. Yazın tozunu toprağını çektik, şimdi ise kış… Yağmur, kar, çamur, soğuk… Bunun işe gideni var, hastası yaşlısı var, çocuğu öğrencisi var. Şehir merkezinden dönüş yine aynı şekilde. TOKİ’nin girişinde inip, eve kadar yürümek zorundayız. Gürsu istasyonu bölgesine geldiğinizde belirli bir durağımız yok. Ulaşım konusunda tam bir mağduriyet yaşıyoruz ve sesimizi kimseye duyuramıyoruz.

Yetkililerden hâlâ bir çözüm yok. Sizin aracılığınızla yetkililerden rica ediyoruz, Gürsu Dışkaya TOKİ’nin ulaşım sorununu çözün artık.

Saygılarımızla.

 

Gürsu Dışkaya TOKİ Konutları’dan bir grup bayan

 

Cadde karanlık, işe gidip gelirken korkuyoruz

 

Günay Bey merhaba, ben Demirtaş Dumlupınar Mahallesi. 2. Rüzgâr Sokak’ta ikâmet ediyorum. İşe gidip geldiğim cadde üzerindeki direklerde lamba yok ve çok karanlık oluyor, karşımıza köpekler çıkıyor işe korkuyla gidip geliyorum. Osmangazi Belediyesi’ne, UEDAŞ’a şikâyette bulundum fakat sonuç alamadım. Sanırım bana siz yardımcı olabilirsiniz. İlginiz için şimdiden teşekkürler.

Bir bayan okur

 

Yolcuyu almayarak devam eden şoför, eline ne geçti?
 

7.12.2016 akşam saat 18.05’te Tezok Caddesi üzerindeki M.Akif Ersoy Okulu’nun karşısında bulunan otobüs durağında yolcu indiren ve Siteler yönüne devam eden 321 göğüs numaralı 28/A otobüsüne binmek için koşarak otobüsün ön kapısına geldiğimi gören, fakat kapıyı açmadan devam eden otobüs şoförüne; “Eline ne geçti?” sormak istiyorum!

İsminin açıklanmasını istemiyor

 
 

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X