Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Gürsu Dışkaya TOKİ’nin ulaşım sorununa yanıt

Olay Gazetesi 16/12/2016 tarihli, Söz Sizde köşesinde, “Gürsu Dışkaya TOKİ’nin ulaşım sorunu bitmiyor” başlıklı yazı ilgili birimler tarafından incelenmiştir.

Bursa 3 milyona yaklaşan nüfusu ve 10891 km2’yi aşan yüzölçümü ile Türkiye’nin 4. büyük metropol ilidir. Tüm metropol illerde olduğu gibi ulaşım hizmetlerinin çok yoğun olduğu ilimizde her güzergâhtan tek bir vasıta ile istenilen her mevkiye ulaşmak mümkün değildir. Bütünleşik bilet sisteminde çalışan ve Gürsu TOKİ ile Gürsu Bursaray istasyonu güzergâhında hizmet veren hat D/23 toplutaşıma araçları ile aktarma noktalarına gelindiğinde Bursaray veya diğer lastik teker araçlara aktarma yaparak çok sayıda noktaya ulaşılabilir. D/23 hattında günde 33 sefer ile ortalama 515 yolculuk yapılarak sunulan kapasitenin talebi karşılayacak düzeyde olduğu gerek sahada gözlem ile gerekse Bütünleşik Bilet Sistemi verilerinden görülebilmekte ve izlenmektedir. Yolculuk değerleri takip edilmekte ve gerekli tedbirler filo uygunluk durumuna göre devreye alınmaktadır. Toplutaşıma otobüs hattı güzergâh planlamaları ve durak yerleri UKOME Kurulu kararı ile uygulamaya geçmekte olup, D/23 hattının Gürsu TOKİ’deki son durak yeri TOKİ Konutları Camii olarak düzenlenmiştir. Bilgilerinize sunar iyi çalışmalar dileriz.
Büyükşehir Belediyesi
Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü

Trenden trene yapılan aktarmalarda aktarma indirimi söz konusu değil

Olay Gazetesi 21/12/2016 tarihli, Söz Sizde köşesinde, “Aktarma indirimlerini geri almak ne zormuş” başlıklı yazı ilgili birimler tarafından incelenmiştir.

Bursa Bütünleşik Bilet Sistemi’nde aktarma indirimi 90 dakika içinde ve farklı aktörler arasında ve en fazla üç aktarmaya kadar uygulanmaktadır. Trenden trene yapılan aktarmalarda aktarma indirimi söz konusu olmayıp, sadece iniş yapılan istasyondaki iade validatöründen BursaKart okutularak (indirimli gruplar da ) 0-5 istasyon için 0,25 TL. 6-17 istasyon için 0,10TL iade edilir. Yolcumuzun şikâyeti nedeniyle ***778 no’lu indirimli BursaKart’ına ait 21.12.2016 tarihindeki hareketler incelenmiştir.

Buna göre yolcumuzun 10.48’de FSM istasyonundan Bursaray’a bindiği, 11.04’te Sırameşeler istasyonunda indiği ve iade valitatöründen iade tutarını aldığı, sonrasında 12.00’de Kültürpark istasyonundan Bursaray’a bindiği ve 12.12’de Şehreküstü  istasyonunda indiği ve yine iade valitatöründen iade tutarını aldığı tespit edilmiştir. Yukarıda belirtilen nedenlerden ötürü ayrıca aktarma indirimi uygulanması söz konusu değildir. Bilgilerinize sunar iyi çalışmalar dileriz.
Büyükşehir Belediyesi
Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü 

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X