Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Gürsu Kavşağı bölgesinde neden bir denetleme yok

​Fotoğrafta görülen yer Gürsu kavşağı bölgesi Ankara istikameti. Dükkânların önündeki kaldırımlar artık yayalara hizmet etmiyor. Bu kaldırımlar park eden araçlarla dolu. Gürsu Kavşağı’nda, lambaların olduğu yerde otobüs durağında iniyorsunuz ama kaldırıma çıkamıyorsunuz.

Çünkü boydan boya park eden araçlarla dolu. Kaldırım bazen öyle daralıyor ki, bırakın engelli araçlı birinin geçmesi, iki kişinin yürümesi, bir kişinin bile yürümesi zor. Tam bir mühendislik harikası. Haliyle, park eden araçlar yüzünden kaldırımı kullanamadığınız için, işleyen trafiğin içinde, araçlarla beraber yol alıyorsunuz.

Böyle bir düzenlemenin Nilüfer ilçesinde olabileceğini nedense hiç hayal bile edemiyorum. Çünkü anında o araçlar çekilir, gereken yaptırım uygulanır. Kimse bir daha oraya gelişi güzel, keyfince araç park edemez.

Köşenizi sürekli takip eden bir okurunuz olarak bu konu ve yakınmalar burada kaçıncı kez yazıldı, yayımlandı hatırlamıyorum ama hiçbir şeyin değişmediğini de görüyorum.

Bu arada, Gürsu Kavşağı’nda trafiğin şişmesinin en büyük sebeplerinden biri de, ağır tonajlı araçların Ankara Yolu’nda trafikte seyretmesi.

Bildiğim kadarıyla ağır tonajlı araçların sabah 06.00-10.00 ve akşam 16.00-20.00 saatleri arasında şehir merkezine girmeleri yasak. Gürsu Kavşağı bu durumdan muaf galiba.

Fotoğrafta da görülebileceği gibi, kamyonlar da bu yolda.

Görünen o ki, bu bölgede denetim gereği gibi yapılmıyor.

Yetkililerden ricam, lütfen bu sorunlara bir çözüm üretsinler ve gerekli denetimi sağlasınlar.

Saygılarımla.

Gürsulu bir okurunuz

 

Yeşil otobüslerden şikâyet bitmiyor

 

Önceki gün bir okurum, sabah 8.56’da cep telefonundan bir mail atmış. Aynen şöyle:

“Günaydın… Bu satırları saat 08.00’de işyerinde olmam gerekirken, 9 civarında ve ben hâlâ otobüste iken yazıyorum. Ataevler, İhsaniye ve Dikkaldırım’ı dolaşarak, iki devlet hastanesine yolcu ve işe giden insanları taşıyan B42/A pano numaralı otobüsteyim. İnanın ki, artık ne şikâyet, ne başka bir şey kâr eder oldu.

Lütfen rica ediyoruz. İnsanlık adına size bildiriyoruz. Her sabah duraklarda yarım saat beklemek… Balık istifi gibi doldurulmak… En çok da sefer saatlerine uymaması bizi zor durumda bırakıyor, mağdur ediyor.

Hasta, yaşlı, engelli, okula giden, işe giden insanlar ve o güzergâhta tek olan otobüs B42/A’yı düşünün artık.

Saygılarımla…

Mağdur bir yolcu

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X