Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Gürsu’da yaz temizliği

Gürsu’da bulunan çöp konteynerleri, yaz temizliği kapsamında dezenfekte ediliyor.

Gürsu Belediyesi Temizlik Hizmetleri Müdürlüğü tarafından ilçede bulunan konteynerlerde yapılan yaz temizliği ile ilçe halkının sağlığını etkileyecek olası sağlıksız çevre koşulları önlenmiş oluyor.

Gürsu’nun kent kimliği anlayışına uygun olarak gelişimini sağlamak amacıyla önemli çalışmalar yaptıklarını vurgulayan Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık “Gürsumuz’un her alanda gelişimini sağlamaya yönelik önemli çalışmalar yapıyoruz. Çağdaş kent kimliğinin en önemli göstergelerinden olan temizlik hizmetlerini de aksamadan ve insan sağlığını koruma önceliğiyle gerçekleştiriyoruz. Havaların ısınmasıyla konteynerlerin temizliğinde de daha hassasiyet göstererek sağlıksız çevre koşullarının oluşumunu engellemiş oluyoruz” dedi.

Konteynerlerde oluşan kirlilik ve çevrede oluşan çöp yığınlarının neden olduğu çevre kirliliğini önlemek, kent estetiğini korumak amacıyla, Gürsu merkezde deneme amaçlı dört noktada oluşturulan Yeraltı Konteyner Sistemi’nin de ilçenin tamamında uygulanması planlanmakta.

 

Kaplıkaya Piknik Alanı

Bu güzelliği çöplüğe çevirmeyin

 

Merhaba. Önceki gün köşenize “Medeni olmak temizlikle başlar” diye bir başlık kullanmışsınız. Çok haklısınız. Ne yazık ki, bu bilinci oluşturabilmiş değiliz milletçe. Geçen hafta piknik yapmak üzere Yıldırım ilçesindeki Kaplıkaya Piknik Alanı’na gittik, bir grup eğitimci arkadaşla beraber. Akşam 19’a kadar orada piknik yaptık. Gerçekten güzel düşünülmüş, güzel planlanmış bir mekân. Ama ne yazık ki, insanımız piknik yapmasını da bilmiyor.

Gördüğümüz manzara karşısında gerçekten çok üzüldük. Çünkü, akşam saatlerine kadar kaç tane piknikçi geldi gitti, bir çoğu çöplerini toplayıp iki adım ötedeki çöp kutularına atmadılar. Piknik ateşi yakıyorlar söndürmeden gidiyorlar. Pet şişeler, yemek artıkları ve benzeri şeyler öylece ortada.

Hep yetkilileri eleştirmek alışkanlık olmuş. Ama oradaki görevliler hangi birine yetişecek.

Köşenizde de belirttiğiniz gibi, çevre bilincini biz topluma öğretemedik galiba. Kendi çöpünü toplamak bile zor geliyor insanımıza.

Lütfen, piknik alanlarına gittiğinizde çöplerinizi toplayıp çöp kutularına atınız. Yaktığınız piknik ateşini söndürmeden alandan ayrılmayınız.

İsmini vermek istemiyor

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X