Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Gürültüden gece uyuyamıyoruz

Günay Bey, Hamitler Mahallesi Elit Sokak’ta ikamet etmekteyim. Hacıbektaş Caddesi üzerinde bulunan marketin havalandırma ünitesi tüm gün çok yüksek sesle çalışmakta. İnanılmaz gürültü yapıyor. Geceleri kendi evimizde uyuyamıyoruz bu sesten. Hatta bu havalandırma ünitesi yapılırken market çalışanlarını uyardık ama dinletemedik. Belediye’ye başvurduk oradan da ilgilenen olmadı. Çevre bu kadar da rahatsız edilmez.

Söz Sizde köşesi aracılığıyla market yetkililerinden ve Belediye’den rica ediyorum, lütfen bu gürültü kirliliğine çözüm bulun.

Artık evimizde rahat uyumak istiyoruz.

Bir okur

Kent Meydanı ve çevresi geceleri başka bir hal alıyor

 

Bursa’nın prestij ve gözde mekânlarından Kent Meydanı’nın çevresi akşam saatlerinden başlayarak günün ilk ışıklarına kadar başka bir hal alıyor.

Meydan geceleri seyyar satıcılara kalıyor.

Tabureler, masalar, teneke kovalarda ateş yakmalar.

Panayır alanı gibi.

Hiçbir yetkili çıkıp da şehrin göbeğinde böyle bir görüntüye bir şey yapmıyor.

Şayet bu bir ihtiyaçsa onlara düzgün bir yer gösterilsin, orada konuşlansınlar, meydanı cümbüş alanına çevirmesinler.

Kanunsuz bir durum ise neden bugüne kadar hiçbir şey yapılmamış?

Yetkililerden ricam, bu işe bir çekidüzen verilmesi. En azından Kent Meydanı’nın bu görüntü kirliliğinden kurtulması ve satıcılara uygun bir yer gösterilmesi, orada satışlarını yapmaları sağlanmalı.

Saygılarımla.

Bir okur

Altgeçitlere biraz ilgi!

 

İnsanların can güvenliği açısından altgeçitler oldukça önemli. Ancak, metro ve merkezi yerlerin dışında kalan bazı altgeçitler oldukça bakımsız durumda.

Biraz mevsim itibarıyla, biraz insanlarımızın düşüncesizliğinden, biraz da temizlik ve bakım işlemleri uzun aralıklarla yapılıyor olacak ki, geçitler adeta çöplük gibi. Hatta bazı altgeçitler tuvalet olarak bile kullanılıyor.

Altgeçitlerin temiz olması için elbette öncelikle biz insanların kirliliğe karşı dikkatli olmaları gerekir.

Ancak, sorumluların da arada sırada buralarda temizlik yapmaları iyi olur.

Örneğin; Mudanya Yolu üzerinde bulunan ve öğrencilerin de sıklıkla kullandığı Fethiye Mahallesi’ndeki altgeçit temizlik istiyor.

Sercan Çelik

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X