Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Güzelyalı da Bursa’nın mahallesi

Bizler Güzelyalı’da ikamet etmekteyiz. Ama ne yazık ki, ulaşımda bir türlü çözülemeyen sorunlarımızın mağduruyuz. 
 
Şöyle ki; Büyükşehir Belediyesi’nin otobüsleri Mudanya’ya geliyor, hatta birkaç tane otobüs var. Minibüsler, otobüsler Mudanya’nın içine kadar gidiyor.

Ama Güzelyalı sanki Bursa’ya bağlı değilmiş gibi, otobüsler Güzelyalı’nın girişine kadar geliyor. Minibüs derseniz ne olduysa 24 minibüsten sadece 3 tanesi kaldı. Gerek Güzelyalı’dan Bursa’ya ve gerekse Bursa’dan Güzelyalı’ya seyahat etmek, otobüs beklemek işkenceye dönüştü.

Bursa’da işi gücü olan insanlar var, yaşlılar var hastaneye gidip gelen, öğrenciler var her gün okula gitmesi gereken. Ancak, görüyor ve yaşıyoruz ki, hem minibüs hem de otobüs duraklarında kuyruklar oluşuyor. Eh artık yaz da geldi, oluşabilecek yoğunluğu bir düşünün. Ne Güzelyalı halkı, ne de Güzelyalı’ya gelen ziyaretçiler, günübirlikçiler böyle bir durumu hak etmiyor.

Yetkililerimizden, şehrimizi yöneten büyüklerimizden istirham ediyoruz, lütfen Güzelyalı-Bursa arasındaki ulaşıma bir kolaylık ve çözüm üretsinler. Vatandaşları bu mağduriyetten kurtarsınlar.

Şimdiden çözeceklerine inandığım yetkililere teşekkür ediyorum.

Saygılarımla.
Nasip PAMUK

B-31 HATTI YETERSiZ
 

Sayın Günay Bey, Küçük Sanayi Demirci B31 hattı hakkında çok mağduruz. Saat 17.00-18.00 saatleri arası günün en yoğun olduğu iş ve okul çıkışı saatinde, 20 tane koltuğu olan küçücük bir otobüs konulmuş. İlk durak Küçük Sanayi, orada otobüs doluyor, ekte yolladığım fotoğraf ilk durakta çekildi, binemeyenler oluyor. Saat 17.00-18.00 saatleri arası sadece 3 otobüs var B-31’den. Zaten metro yok, mecburen Küçük Sanayi’den inenler evine gitmek için B-31’i kullanmak zorundalar. Aksi gibi otobüs küçücük sefer sayısı da az olunca, çok perişan oluyoruz. Yetkililerden rica ediyoruz, lütfen bu çözümü basit konuyu düzelterek, vatandaşı bu mağduriyetten kurtarsınlar. Teşekkürler iyi günler dilerim.
Semra KARADAĞ

Anayolların hali Bursa’ya yakışmıyor!

Bursa’nın trafik sorunu herkesin malumudur. Bir de buna yolların bozuk olması eklenince Bursa’da trafik çekilmez hal alıyor. Bu konuda yetkililere bir vatandaş önerim var.

Orhaneli’nden geliş Carrefour Kavşağı, karşıya Kemer Caddesi’ne bir üst köprü yapılabilir. Bir ayağı da İzmir Yolu’na indirilebilir.

İhsaniye Barbaros Caddesi, Kanuni Caddesi, Tuna Caddesi, Okul Caddesi, Ataevler Belde Sokak, Beşevler tarafı, Bilginler Caddesi, Beşevler Caddesi vb. artellerin asfaltı berbat durumda. İnsanlar dünyanın parasını verip araç alıyorlar, vergisi derseniz hem araç alırken hem de başka vergilerini düzenli ödüyorlar. Ancak anayolların hali içler acısı gerçekten. Yetkililerden ricam, bu anayolların asfaltlarının daha kaliteli olması, megakent olma yolunda ilerleyen Bursamıza yakışır yolların olmasını sağlamaları. Vatandaşın önerisini, temennisi dikkate alacaklarına inanıyor, saygılar sunuyorum.
Cemil YALÇINKAYA

 

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X