Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Güzelyalı’da yapılacak platform yüzünden mağdur olduk

Güzelyalı Limanı’nda deniz feneri ve Otantik Gemi Restoran arasındaki kayalıklarda uzun yıllardır bağlı bulunan amatör olta balıkçılığı yapan tekne sahipleriyiz.

61 teknenin hem Sahil Güvenlik’te hem de Mudanya Liman Başkanlığı Bağlama Kütüğü Ruhsatnamesi vardır.

Güzelyalı Limanı’nın Büyükşehir Belediyesi’ne devrinin ardından BURULAŞ’a devri gerçekleşti.

Liman işleyişi ve güvenliği ayrıca tekne sahiplerinin dilekçeli talebiyle adı geçen bölgeye Platform İskele yapılmasına karar verildi.

Biz tekne sahipleri 22 Temmuz 2020 tarihinde bilgilendirilerek 26 Temmuz 2020 saat 14.00’e kadar teknelerimizi kaldırmamız aksi takdirde vinçle çekilerek yediemine teslim edileceği bildirildi.

Bu gelişmelerin ardından 22 Temmuz 2020’de BURULAŞ ile görüşmemiz neticesinde adı geçen bölgeye Platform İskele yapılacağını, teknelerin bağlı oldukları yerden kaldırılacağını, geçici bağlama yeri göstermeyeceklerini, iskele tamamlandıktan sonra isteyen tekne sahibinin yıllık 9 bin 500 TL karşılığında teknesini bağlayabileceği ifade edildi.

Tekne sahipleri olarak projeye herhangi bir itirazımız yok.

Elbette bölgeye yapılacak her güzel yatırım hem şehrimiz hem de Güzelyalı içindir.

Ancak, bizlerin üzüldüğü konu herhangi bir görüşme, bilgilendirme yapılmadan, öneri almadan, yer bulmamıza dahi fırsat verilmeden 5 günlük gibi kısa bir süre verilerek bizlerin mağdur edilmesidir.

Öte yandan bizler bir çoğumuz kendi halinde, çalışan veya emekli amatör olta balıkçılığı yapan insanlarız ve belirlenen bağlama bedeli emsallerinden çok yüksektir. Bunlar yat değil ki basit tekneler. Teknelerimizin fiyatı bile bağlama oranı kadar değil.

Teknelerimizin çoğunun boyu 4 ile 6 metre arasındadır. Kurşunlu Limanı’nda 6 metreye kadar olan teknelerin yıllık bağlama ücretleri 3 bin TL, Mudanya’da ise 1 bin 500’dir.

Büyükşehir Belediyesi ve BURULAŞ’tan ricamız, bizlere geçici bir yer gösterilmesi ve bu bağlama oranının makul bir düzeyde, en azından emsallerine uygun bir fiyatlandırmada tutulmasıdır.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X