Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Güzergah değişti otobüsler boş

Bizler Millet mahallesi Siteler bölgesinde ikamet etmekteyiz.Yeni gelişmekte olan planlı bir bölge burası. Belediyenin ulaşım olarak bize tek sağladığı araç D1B, o da daha önce Davutdede İstasyonuna kadardı. Şimdi ise güzergah değişikliğiyle Gökdere İstasyonuna kadar gidiyor, oradan da metroyla yolumuza devam ediyoruz. Yeni güzergah öncekine nazaran daha güzel oldu. Fakat ilginç gelecek bana bu otobüste ayakta yolculuk yapmak hiç nasip olmadı. Çünkü sabah ve akşam belli saatler dışında otobüs boş gidip geliyor. Dolu olduğu saatlerde de sadece koltuklar doluyor yine ayakta pek insan olmuyor. Otobüsün bazen içinde tek bir yolcu bile olmuyor. İnanın buna da eminim tüm gün ortalama yolcu sayısı 5’tir. Bu otobüsler fedakarca çalışan vatandaşların ödedikleri vergilerle alınıyor. Otobüs bu kısacık güzergahta çalışmaya devam ettiği sürece hep zarar edecektir. Bizler defalarca Burulaş’ tan Heykel’ e otobüs istedik verilmedi. Zaten cevap olarak sadece bize değil tüm Bursa’ya aynı cevabı veriyorsunuz, ‘UKOME kurulu kararı’ ile başlayan şu meşhur cevabınız.

Şimdi gelelim bu otobüs zarar etmeden nasıl çalışır konusuna. Heykel’e çıksın demeyeceğim. Gökdere’den iki durak daha ileri gitsin yeterli. Demirtaşpaşa ve Şehreküstü duraklarına gidip Fomara’ dan dönse bizim için yeterli. İnsanların çoğunun işleri çarşıda Haşim İşcan Caddesi’ ne kadar yürürüyüp orada duraklardan otobüse binebilirler. Böylece misyonu metroya yolcu taşımak olan otobüs yine metroya yolcu taşımaya devam ederken hem de Heykel’ e çıkmadan Heykel’ e gidecek vatandaşlarımıza hizmet vermiş olur. O’ na da olmaz derseniz en azından bir durak gidip Demirtaş istasyonunu geçince dönüş var. Oradan dönüp Demirtaşpaşa durağına gelsin, orası da Heykel ve civarına yakın. Bu durak da işimizi görür. Bir de 19/C nolu otobüsün Sosyal Yaşam Merkezinden Orhan Tezcan İlköğretim Okulu yolundan aşağıya inip Cemile Hatun Camisinden yukarı çıkarak güzergahının değiştirilmesini istiyoruz. Böylece Siteler bölgesi alt bölgesinde bulunan vatandaşlar biraz yürüyerek de olsa Çekirge Devlet Hastanesine gitmek için ulaşıma sahip olmuş olurlar. Sloganı Ulaşımda Sınır Tanımıyoruz olan Burulaş’ ın artık bize de sınır koymamasını temenni ediyoruz.

Önder DAĞLI

Yan yana numarada ayrı kalmak

Bursa’ dan İstanbul’ a gemiyle gitmek üzere BUDO’ nun Şehreküstü istasyonu bürosundan yan yana numaralı iki bilet aldım. Gemiye bindiğimizde şaşırdık kaldık çünkü koltuklarımız farklı yerlerde idi. Yanımızdaki yolcuya rica ederek eşimle yan yana gelebildik. Dönüşte de aynı sıkıntıyı yaşadık. Biletlerin numarasını yan yana almamıza rağmen yerlerimize geçtiğimizde birimiz sağ başta, diğerimiz sol baştaydı. BUDO’ nun sisteminde yerleşim tablosu yer almıyor mu? Bu tür sıkıntılar ailelere yaşatılmamalı.

Mehmet ÇINAR

Ağaçlar kurtarılıyor

 

25/02/2015 tarihli Olay Gazetesi’nde “152 Evler Parkı’nda lodosun yan yatırdığı ağaçlar kurtarılmalı “ başlıklı yazınız ilgili birimler tarafından incelenmiştir.

Konu ile ilgili çalışmalar ilgili ekiplerimizce başlatılmıştır.

Bilgilerinize sunar iyi çalışmalar dileriz.

Büyükşehir Belediyesi 
Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü

 

Yol için teşekkür

Köşenizde yayınladığınız Hasanağa Sanayi Sitesi yolunun bozukluğu ile ilgili düzenlemeler için başta şahsınız olmak üzere emeği geçen tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ederim. Saygılarımla

ismail ORHAN

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X