Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Hamitler` de ortak beklentiler

Hamitler de oturan bir vatandaş olarak ortak sorunlarımızı yazıyorum. Bunlarla ilgili tam 600 imzalı bir dilekçeyi Büyükşehir Belediyesi`ne vermiştim. Hiçbir gelişme olmadığı gibi olumlu ya da olumsuz cevap alamadık.
Ulaşım en büyük derdimiz. Otobüs ihtiyacının yanısıra ikinci beklentimiz hız kesici kasis.
İlk ihtiyacımız olan otobüs konusunda tablo şöyle: Semtimize sadece özel halk otobüsleri çalışıyor. 2 yıl önce A 17 verildi, o da sadece Acemler istasyonuna giidiyor.
35 H eski terminalden geliyor, akşam 07 30` da seferi bitiyor.
Mevcut araçlardan B40 Altıparmak` tan dönüyor, sefer aralıkları çok uzun. 30 dakikada bir geliyor.
Büyük araçlara olan ihtiyacımız büyüyor.
Heykel` den Yunuseli TOKİ, Hamitler Mah. Gür Cadde veya 1. Fatih Caddesi`nden geçmek üzere 1050 istikametine doğru gidecek araç sağlanmalıdır.
Otogar`dan Hamitlere otobüs halen verilmedi. Bu yönde yaşanan olaylar herkesin malumu. Olumlu hiçbir işaret de yok.
Bir başka soruna gelince. Bostancı Caddesi ile yeni yapılan kapalı pazaryeri kavşağına hız kesici yol kasisleri konulmalı. Araçlar buradan hızlı geçiyor. Burası dörtyol ağzı olduğu için trafik kazalarına her an açık. Bir ay önce kazada bir çocuk ölmüştü. Yeni kazalar olmaması için kasis şart.
Ecevit ERDAL
 
Duraklarda sıra alışkanlığı
 
Özellikle otobüslerin ilk kalkış duraklarında otobüse binmek için izdiham olmaktadır. Bursa`mızda maalesef sıraya girme alışkanlığı olmadığından, şahıslara uyarıda bulunulduğunda, uyaranlar tepki ile karşılaşıyor, Münakaşalar oluyor. “Eski köyde yeni adetler çıkartmayın” diyenler bile oluyor.
1-GY ve 1-M otobüslerinin kalktığı Emek durağında bu yüzden her zaman münakaşalar olmaktadır.
Burulaş yetkililerden ricamız, bu ve bunun gibi duraklara turnike veya sıraya girilmesini gerektiren bir sistem yapılamaz mı?
Bir de yine bu durakta, otobüslerin kalkış zamanını duraktan uzakta beklemek yerine durağa yanaşıp beklemeleri yolcular açısından yararlı olur. Şöyle ki yağmurda, soğuk havada bekleyen insanlar otobüsün içinde kalkış zamanını beklerler.
İrfan ARI
 
İhaleye göre istihdam
 
26/08/2014 tarihli Olay Gazetesi’nde Söz Sizde köşesinde “Bursaray görevlilerinden mektup var“ başlıklı yazınız ilgili birimler tarafından incelenmiştir.
İlgili kurumumuz 4734 sayılı Kamu İhale Kanununa tabi olup, ihale kanununda belirtilen şartlara göre güvenlik ve temizlik görevlisi istihdam etmektedir.
Bilgilerinize sunar iyi çalışmalar dileriz.
Büyükşehir Belediyesi
Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü
 
Kaldırım yapımı programa alındı
 
 
22.10.2014 tarihinde köşenizde yayınlanan `kaldırım isteğimiz karşılık bulmuyor` başlıklı yazı üzerine gereken inceleme yapılmıştır.
Çamlıca Mahallesi Çamlık Sokak`ta yapılan kaldırım çalışmasıyla ilgili olarak bölgede yapılan çalışmaların bir an önce toparlanacağı yatırım planında yer aldığı bilgisine varılmıştır.
Nilüfer Belediyesi Basın Bürosu

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X