Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Hani yol medeniyetti, ya mazgalların durumu

İşten eve gitmek için kullandığım Görükle Uğur Mumcu Bulvarı üzerinde köprü altında bulunan mazgalların yerinden düştüğünü fark ettik. O sıralarda dış aydınlatmalar da yanmıyordu. Dolayısı ile yolu ancak aracın farları ile görebiliyorduk. Şayet biraz dikkatli olmasam kesinlikle bir kazaya sebep olacaktım.

Bu konuyu hem ilçe hem de yapması gereken Büyükşehir Belediyesine bildirmeme rağmen ‘düşen mazgalları yerine koyup arıza giderildi’ diye bana dönüş yaptıklarında pes dedim. Ben buradan bir yetkilinin gidip o mazgalın durumunu bir görmesini rica ediyorum. Bu mazgal hiç bir şekilde olması gereken standartlarda değil. Bu kadar aracın geçtiği güzergah üzerinde bu denli bir problemin giderilmemiş olması son derece düşündürücü.

Bir başka konu da Bursa’ mızın birçok yerinde yollar bakımsız, çukurlar kapanmıyor. Bu sebeple trafiğin aksadığı yerler var. Bu mazgalların ve yolların bir denetim fakiri olduğu son derece aşikarken neden bu konu yıllardır görmezden gelinir anlamak mümkün değil.

Hani yol medeniyetti? O zaman çıkıp Bursa’nın sokaklarına medeniyet var mı yok mu bir görün. Mahalle muhtarlarının çoğu maalesef mahalle sorunlarının giderilmesi noktasında ya ellerinden birşey gelmiyor ya da umursamıyorlar. Bu konuda mutlaka bir girişim çaba olmalı . Muhtarlar mahalle sorunlarına daha bir sahip çıkmalıdırlar Seçimden seçime vatandaşa gözükmek olmamalıdır bütün işleri.

Semt sakini

 

Apartman gideri açıkta akıyor

 

Demirtaş Sakarya Mah. Okul 1 Sok no 1′ de oturuyorum. Bulunduğum binanın önündeki sokakta kanalizasyon ve alt yapı yok. Apartman giderleri 100 metre ilerde boru vasıtasıyla yola veriliyor. Müteahhit bunu bile bile binanın altına iki adet bodrum daire yapmış o dairelerin lağım giderlerini sığınağa kuyu yapıp oraya vermiş. Oradan da dalgıç motor vasıtasıyla ana gider borusuna basıyor. Motor sürekli arıza yapıyor ve biz yaptırmaktan bıktık. Kuyudaki lağım taşıyor ve sığınak leş gibi oluyor. Kokudan çocuklarımız mikrop kapıcak. Bir an önce binamızın önündeki sokağa alt yapı ve kanalizasyon çalışması yapılmasını istiyoruz.

Taner ŞEN

 

Büyükşehir’ den iki cevap

 

16/01/2015 tarihli Olay Gazetesi’nde Izgara sorunumuz beklemede kaldı“ başlıklı yazınız ilgili birimler tarafından incelenmiştir.

Söz konusu sokak için ilçe Belediyemiz olan Osmangazi Belediye Başkanlığı’na imar yolu açılması için 21/01/2015 tarih ve 1168 sayılı yazı ile yazılmış olup; imar yolu açılması durumunda yağmursuyu hattı program dahilinde yapılacaktır.

Bilgilerinize sunar, iyi çalışmalar dileriz.

——

13/01/2015 tarihli Olay Gazetesi’ndeResmi tatil de durakta beklemek“ başlıklı yazınız ilgili birimler tarafından incelenmiştir.

Bütünleşik bilet sisteminde hizmet veren lastik teker araçlar bayram, yılbaşı vb. resmi tatillerde “Resmi Tatil” sefer saatlerinde hizmet verir, her şehirde ve ülkede uygulama bu şekildedir. Yolcularımız kullanmak istedikleri hattın sefer saati bilgilerine 4449916 Ulaşım Hattından, BURULAŞ internet sitesinden ulaşabilmektedir.4449916 Ulaşım Hattına ve BURULAŞ’a iletilen tüm şikayetler titizlikle incelenmekte ve değerlendirilmekte olup, şikayet sahipleri ile bilgi paylaşımı yapılmaktadır. Bilgilerinize sunar, iyi çalışmalar dileriz.

Büyükşehir Belediyesi
Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X