Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Hasanağa TOKİ Konutları’nda trafik sorunu

​Hasanağa TOKİ Konutları ve çevresi Bursa’nın gelişmekte olan ve hızla kat kat binalarının dikildiği bölgedir.

Hasanağa TOKİ’nin giriş kısmında yer alan (fotoğrafta da görülen yer) babadan sonra bir istikamet gidiş bir de dönüş yolu bulunmaktadır.

Ancak bizim tembel halkımız ileriden dönüş yapmamak için ters istikametten yola dalıp hem yaya can güvenliğini hem de diğer araçların yol güvenliğini tehlikeye sokmaktadır.

Ayrıca koşuyolu istikametindeki yol da rahat olduğu için bazı kendini bilmez şoförler orada aşırı hız yapmaktadırlar. Ayrıca her iki yol güzergâhı da otoparka döndü. TIR’lar ve otobüsler yolları işgal etmektedir.

Bugüne kadar yetkililerimizden bir yanıt veya bir çözüm olmadı.

Burada önlem alınması için illa birilerinin ölmesi veya kötü sonuçlu kazalar mı olması gerekiyor?

Saygılar.

Ümit ENSAR
 

Çocuklarımız uykularından korkarak uyanıyor
 

Günay Bey, köşenizi sürekli takip ediyorum. Yunuseli Güneştepe Mahallesi 1. Fatih Caddesi üzerinde çok fazla rahatsız edici araç sesleri olmaktadır.

Zaman zaman kendi aralarında hız denemesi yaparak yarış yapmaktalar.

Bütün cadde sakinleri olarak bu durumdan çok rahatsız olmaktayız. Yaptığımız tüm şikâyetlere rağmen bir türlü önlem alınmamakta.

Özellikle akşamları polis ekipleri talep ediyoruz. Ekip geliyor ve bir süre sonra gitmek zorunda kalıyor. Yine aynı kaldığı yerden devam ediyor.

Lütfen yazıyı okuyan yetkililer biraz dikkate alalım. Çocuklarımız uykularından titreyerek ve sıçrayarak uyanıyorlar gürültüden.

İnşallah bir çözüm yolu bulunur. Saygılar.

Mesut MUTLU

 

Uludağ’da piknik keyfimiz zehir oldu
 

Hafta sonu sessizlik ve huzur için (Teleferik’e kişi başı 38 TL vererek) gittiğimiz, güzel şehrimizin Uludağ’ında, turistlerin kiraladıkları ATV ve diğer motorlu araçlar sayesinde yorulup evimize döndük.  

Neden mi? 

Kiraladıkları araçların kendi gürültüsü ve tozu dışında, araçtakilerin korna ve Arapça slogan-tezahüratlarına gün boyu maruz kaldık. 

Turist elbette gelecek, şehrimize ekonomik katkıları ve Bursa’nın tanıtımı için önemli tabii.

En azından yetkililerimizden talebimiz, bu turistlerin biraz daha çevreye, Bursalılara ve kendi insanımıza saygılı davranmalarını sağlayacak bir takım önlemlerin düzenlenmesini ve kurallar konulması.

Seyahat acenteleri, turizm şirketleri veya onlara bu turları düzenleyen tur operatörleri turistleri bulundukları ortamda nasıl davranmaları veya misafiri ülkenin değerlerine biraz daha saygılı olmalarını salık verebilirler.  

Yetkililerimizin dikkatine sunuyorum.

Saygılarımla.

Bir okurunuz

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X