Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

`Haşim İşcan` eski günlerini arıyor

Bursa` mızda Haşim İşcan Caddesi` nin konumu ve ulaşımdaki önemi herkesce malum. Caddemizin kaldırımları geniş, yolları bol şeritli, otoparkı her yanda. Metrosu bile var ama  burada faaliyet gösteren esnaf olarak maalesef eski hareketli günlerini arar olduk,
Esnaflar olarak artık farklı noktalara taşınmayı düşünmeye başladık, en azından görsellik olarak Büyükşehir Belediyemizden bir şeyler bekliyoruz. Altıparmak` ta olduğu gibi `cephe iyileştirme yapılacak` dendi ama öylece kaldı.
TOKİ giriş çıkışları caddemizi şantiyeye çevirdi. İşlek bir cadde için hiç de hoş olmayan bir durum.
Haşim İşcan Caddesi` ne Fomara` dan girerken daha ilk adımlarda farkedilen, 10 yıldan fazla süredir hayalet gibi duran bir inşaat mevcut.
Çok çirkin bir görüntü oluşturan inşaatı yarım kalmış koskoca bina yüzünden bu bölge  önemsiz ve geri kalmış izlenimi vermektedir. Bu binaya kamunun el koyarak hem görüntü kirliliğine son vermesini hem de işlerlik kazandırarak hareketlilik sağlaması gerektiğini düşünmekteyiz.
Cadde esnafı
 
 
Kışlalı Meydanı`nda bakım ihmali
 
 
Bir sabah Yıldırım Belediyesi Ahmet Taner Kışlalı Meydanı`na yolum düştü. Bir de ne göreyim. Çukurlar, çimenler çöplerle dolu ,küçük süs havuzunda bira şişeleri, İstiklal Marşı`mızın kitabesi dökülmüş, Bayrak Şiirinin yapıştırmaları yağmurda sökülmüş, parkeler kısmen parçalanmış.
Tüm bu olup bitenlerin yaşandığı meydan  belediye binasına 100 metre mesafede. Bundan önce de 23 Nisan` da Anfi Tiyatro`nun dökülen, kırılan oturma banklarını gündeme taşımış ve 20 gün sonra değişmişti. Birileri dile getrmeden Yıldırım ilçesinde temizlik, bakım ve onarımlar artık hayal olup tarihe mi karıştı?
Belediyede görevdeyken bu meydanı bizler arkadaşlarımızla birlikte yapmıştık. Meydanın yapılmasının ardından resmen o bölgenin çehresi değişti. Güzel bir görünüme kavuştu ve orada oturan aileler için de akşamları gidip dinlenilebilecek bir yer haline geldi.
Basit işlerin dahi aksaması belediyecilik adına iyi not getirmez. Yapılan eserleri korumak da yapmak kadar önemlidir.
Necmettin ŞENGÜL
 
 
Barla Cami etrafı Nilüfer`e yakışmıyor
 
Ertuğrul Mahallesi`nde yeni yaptırılan Barla camii gerçekten mimarisiyle ve temizliği ile insanı kendine hayran bırakıyor.
Ben öncelikle bu camide emeği geçen herkesi kutluyorum. Bir osmanlı klasiği. Son dönemde gördüğüm en ferah camii. Özellikle akşamları aydınlatması ile semtimize ayrı bir renk kattı.
Bu kadar güzel yapının etrafı ise tam bir felaket. Dernek yetkilileriyle konuyu paylaştığımda arka tarafın park alanı olduğunu, Nilüfer Belediyesi`nin buraya çalışma yaptığını bildiklerini ancak ne zaman düzenleme yapılacağını bilmediklerini söylediler.
Ben  köşeniz aracılığı ile Sayın Başkan Bozbey`e seslenmek istiyorum: Lütfen bu yapıya sahip çıknız sayın başkanım. Herkes caminin ihtişamından bahsediyor ama çevresi Nilüfer`e ve bu güzelliğe yakışmıyor. Bir an önce düzenlemenin yapılması gereklidir.
Murat AKKOYUN

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X