Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Hastanede tedavi kadar temiz ortam da önemli

Köşe Yazısını Dinle

Geçtiğimiz günlerde bir yakınım için Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde (eski adıyla Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi) refakatçi kaldım.

Refakatçi kaldığım gece hasta odasındaki lavabonun halini görünce şaşırdım. Hastalar için bulunan duş alma yeri pas içindeydi. Klozet çevresindeki tutamaklar paslı, ayna kirli, oda kapılarındaki boyalar paslanmış.

24 saat akan sıcak su ve klimalarla ortam sıcaklığının gayet güzel olması dışında, bu hiç de hijyenik olmayan ortam hoş bir görüntü oluşturmuyor.

Neyse ki, birkaç gün sonra geçtiğimiz başka bir odada bu tür görüntüler yoktu.

Odamız gayet hijyenik ve temizdi. Demek ki, bazı odaların elden geçirilmesi, aksaklıklarının giderilmesi gerekiyor.

Bu hastanenin ilk açıldığı günleri hatırladım bir an. Özel hastanelere taş çıkartacak konforlu bir hastaneydi.  Şimdilerde Bursa Şehir Hastanesi o konforu yaşatıyor hasta ve yakınlarına.

Hastane yönetiminin de bu aksaklıkları gidereceğine inancım tam.

Çünkü, sağlık hizmeti yanında, sağlıklı ortamda tedavi görmek de önemli.

Saygılarımla.

Bir okur

 

Ürün alırken raftaki fiyatla kasadaki fiyatı kontrol edin!

Bir okurum esprili bir şekilde market ürünlerindeki fiyat konusuna değinmiş. Şöyle diyor: “Bir ürünün üretim yerinden, satış noktalarındaki raflara gelinceye kadar meydana gelen zincirleme fiyat artışını anladım da aynı ürünün aynı satış noktasındaki etiket fiyatıyla, kasa fiyatı arasındaki yüksek farkı anlayamadım” diyor ve ekliyor, “Siz siz olun, alışveriş yaptığınızda raftaki fiyat ile kasada ödediğiniz fiyata dikkat edin, 1 kuruşun hesabını yapın. Devir hesap devri.”

 

Biletle girilen yerde ayrıca park ücreti almak

Geçtiğimiz günlerde havaların güzelliğinden istifade ederek birkaç kez Hayvanat Bahçesi ve Botanik Park’a gittim. Geçen yıldan farklı olarak paralı otopark uygulamasına geçilmiş. Oysa gerek Botanik Park’a gerekse de Hayvanat Bahçesi’ne giriş zaten ücretli. Bir de otopark ücreti almak fazla değil mi? Salgın günlerinde “Arabanızla gelmeyin” demek ne derece doğru. Esen kalın.

Ekrem Hayri Peker
Kimya Mühendisi

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X