Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Hastanenin alt katına karanlıkta inmek her türlü olumsuzluğu beraberinde getirir

Sayın Günay YUMRUKTAY, pazartesi akşamı (17.10.2016) torunumun okulun son ders saati öncesi yuttuğu cam bilye nedeniyle, saat 18.45-19.30 arası Şevket YILMAZ, Kadın ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi ACİL servisine gittik.

Hastanade, her şey güzel, başvuru, doktor sırası, muayene, müdahale… Ancak bir eksiklik var ki akla hayale mantığa hiç de uygun değil.

Çok basit, fakat insan hayatını hiçe sayan bir uygulama, röntgen, ultrason, emar, tomografi gibi radyolojik tanı işlemleri hastane ACİL girişin alt katında yapılıyor. Her halde gece bu bölüme hasta geleceği hiç düşünülmemiş.

3 adet aydınlatma armatürü ve ampulleri konulması unutulmuş, merdivenleri el yordamı, el lambası, çakmakla merdivenleri inmek zorundasınız.

Dengeniz bozulursa, korkuluklardan eliniz kurtulursa, hastanızı indirken elinizden kaçırırsanız ya kolunuz, ya bacağınız kırılacak ya da ağır yaralanacaksınız, dahası düşüp yuvarlanırsanız kalp krizi veya beyin kanaması geçirerek ölebilirsiniz.

Hastanenin değerli yöneticilerine çağrıda bulunuyorum bu trajikomik durumu lütfen bitirin.

Oraya 3 ampul takmak zor olmasa gerek. Muhtemelen ya unutuldu, ya denetim eksikliği. Sonuçta hastanenin altkatında radyolojik bölümde 24 saat hizmet veriliyor. Buranın aydınlatılmaması gibi bir durumu insanın aklı almıyor. Sağlık için gidilen hastanede tedbirsizlik ve ihmal sonucu olumsuz şeylerin olması gayet de muhtemeldir. Bilgilerinize.

Saygılarımla.

Necmettin ŞENGÜL

 

Büyükşehir’den okur şikâyetlerine yanıtlar

 

Olay Gazetesi 9/10/2016 tarihli Söz Sizde Köşesi’nde, “E-13 yolcusunu almadan geçip gitti önümden” başlıklı yazı ilgili birimler tarafından incelenmiştir.

Bütünleşik bilet sisteminde çalışan toplu taşıma otobüsleri yol şartları ve trafik yoğunluğuna bağlı olarak durak sınırları içinde peş-peşe duraklayabilmektedir. Sürücüler, ilan edilen hareket ve tur saatlerine uymaları gerektiğinden durak sınırları içinde bir kez durup yolcu indirip-bindirdikten sonra kalkışını yapar ve mücbir sebep dışında tekrar durmaz. Yolcuların durak sınırları içerisinde bekleyen otobüse doğru hareket ederek binmek istediğini belli etmesi kendi sorumluluğunda olup, yolculuğun sorunsuz biçimde yapılmasını sağlayacaktır. Bununla birlikte BURULAŞ otobüslerinde yaşanan olumsuz durumlarda tarih, saat durak ismi ve plaka bilgisi ile birlikte 444 99 16 numaralı ulaşım hattına bilgi verilmesi gerekli cezai işlemler için önem arz etmektedir. Bilgilerinize sunar iyi çalışmalar dileriz.

Büyükşehir Belediyesi

Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü

 

Olay Gazetesi 13/10/2016 tarihli Söz Sizde Köşesi’nde, “Rögar kapaklarının bakımı yapılmalı” başlıklı yazı ilgili birimler tarafından incelenmiştir.

İlgi yazıda bahsedilen; kanalizasyon hattı ve yağmursuyu ızgarası temizlikleri periyodik olarak yapılmaktadır. Ayrıca 185 BUSKİ Arıza Servisi’ne adresi bildirilen ızgara ve rögarların temizliği ve bakımı ekiplerimizce yapılmaktadır. Bilgilerinize sunar iyi çalışmalar dileriz.

Büyükşehir Belediyesi

Basın ve Halkla İlişkiler

Şube Müdürlüğü

 

Olay Gazetesi 14/10/2016 tarihli Söz Sizde Köşesi’nde, “Bulvar’daki yangın musluğu günlerdir boşa akıyor” başlıklı yazı ilgili birimler tarafından incelenmiştir.

İlgi yazıda bahsedilen noktada çalışma yapabilmek için Nilüfer ve Osmangazi İlçelerinde bazı mahallelerde su kesintisi yapılması gerekmektedir. Bölgede yaşayan vatandaşlarımızı mağdur etmemek adına, gerekli kesinti ilanları ve iş programları tarafımızdan yapılmış olup bahsedilen noktadaki arızanın onarımına başlanmıştır. Bilgilerinize sunar iyi çalışmalar dileriz.

Büyükşehir Belediyesi

Basın ve Halkla İlişkiler

Şube Müdürlüğü 

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X