Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Havai fişek kullanımı  bu kadar kolay olmamalı

Ülke olarak Sakarya’daki havai fişek fabrikasındaki patlamayla büyük bir üzüntü yaşadık. Öncelikle hayatını kaybedenlere rahmet ve yaralılara şifa diliyorum.
Bu elim olay havai fişeklerin peynir ekmek gibi satılıp, her ortamda kullanılmasını da gündeme getirdi.
Haber bültenlerinde ve gazetelerde gördüğüm kadarıyla havai fişeklerin vatandaşlar tarafından kullanılması hiç de öyle de kolay değilmiş. Yetkililerin birtakım izinlerine bağlıymış.
Ne var ki, neredeyse yılın 365 günü havai fişek sesleriyle irkiliyoruz evlerimizde.
Yıldırım ilçesinde ikamet eden biri olarak, akşamları 23.00’ten sonra çok sık yaşadığımız bir olay. Muhtemelen şehrin diğer ilçelerinde de durum bu.
Merak ettiğim husus, aslında bir mühimmat olan bu havai fişeklerin kullanımı nasıl bu kadar kolay oluyor?
Bu konudaki uygulama, acaba dünyada da bizdeki gibi bu kadar basit mi?
Hiç sanmıyorum.
Ekranlarda konunun uzmanlarının açıklamalarını duyunca ülkemizde bir denetimsizliğin ve dikkatsizliğin olduğunu fark ediyoruz.
Umarım, bundan sonra yerel yönetimlerimiz ve şehrimizi yöneten değerli yetkililerimiz bu konuda daha duyarlı olur.
Bir vatandaş olarak ciddi riskleri olan  havai fişeklerin öyle peynir ekmek gibi satılıp, kullanılmasına izin verilmemeli diye düşünüyorum. Saygılarımla.
Bir okur
 
 
Kurban pazarları salgında risk oluşturmasın
 
Geçtiğimiz günlerde İsabey Kurban Pazarı‘na gittim.
Haliyle pazarda bir yoğunluk var ve eminim ki bu yoğunluk bayram yaklaştıkça artacak. Ancak dikkatimi çeken konu, kurbanlık almaya gelen müşterilerin maske ve sosyal mesafe konusundaki vurdumduymazlığı.
İlgililerin bu konuda gerekli uyarıları yapmasını ve pazaryerlerinin bu anlamda ciddi bir şekilde ve normal zamanlardan çok daha fazla sık sık denetlenmesi gerekiyor.
Bir okur

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X