Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Havalar ısındı kafeler kaldırımlara taştı

Bursamız için kronik sorun haline gelen park sorunu ve kaldırım işgali ile ilgili önerilerim ve yetkililere sorularım olacak. Eklediğim fotoğraflardan da belli olacağı üzere Teyyareci Mehmet Ali Caddesi ve neredeyse Bursa’nın tüm işlek caddelerinde esnafın kaldırım işgali had safhalarda. Artık bu kaldırım işgalleri yeni bir boyuta taşındı. Cafe’ler kaldırımlara tabure attıkları yetmiyor gibi yollara da tabure atmaya başladılar. Bursamızda zaten yollarımız dar, trafik tıkanıyor bir de bu yetmezmiş gibi esnafın kaldırım, yol işgali ile uğraşıyoruz. Bu belirttiğim sorun artık kronik bir hal almaya başladı ve çok can sıkıcı hale geldi. Belediyelerin zabıta yetkililerini buralarda görmek adeta bir mucize. Kendilerini işlerini layıkı ile yerine getirmeye davet ediyorum. Böyle bir ortamda yaşamak bu şehirde yaşayanlar için bir zulüm olduğu gibi, dışarıdan Bursa’yı ziyarete gelen insanlar açısından baktığımız zaman da şehrin kalitesini son derece düşüren konular. Türkiye’nin en yaşanılır şehri diyoruz Bursa için. Ancak bu görüntüler hiç yakışmıyor.

Bir diğer sorun da yine Bursa için bir çile haline gelen otopark sorunu. Bursa eski Bursa değil. Her gün birileri araç sahibi oluyor. Ancak yollarımız aynı. Benim sormak istediğim özellikle yenilenen binaların altına neden yeterli sayıda otoparklar yapılmaz. Bu konuyla ilgili bir denetim yok mu? Arabaların gelişigüzel yol kenarlarına park edilmesinden dolayı Bursa’da neredeyse tüm caddeler tek şeritli akar hale geldi. 2 arabanın yan yana geçmesi inanılmaz zor. Şehrimiz açısından en önemli sorunların başında bu 2 konu geliyor bence. Şehirdeki yöneticilerin dünyanın eşsiz müzelerini yapmak yerine bu tarz sorunlara öncelik tanıması gerektiğini düşünüyorum. Saygılarımla.

Bursayı seven bir okurunuz

 

Okul bahçesinde mangal mı olur!

 

İyi çalışmalar. Kükürtlü Mahallesi’nde ikamet etmekteyim. 31 Mart 2017 Kükürtlü Mahallesi’ndeki Kükürtlü Ticaret Sanayi İlköğretim Okulu civarından geçiyordum. Bölgede acayip bir mangalda köfte kokusu. Okul çıkışıydı sanırım. Bir baktım okulun bahçesinde mangal dumanı.

Gayri ihtiyari ya okulda kermes var ya da bir hayırsever çocuklara köfte ekmek dağıtıyor diye düşünürken, okuldan çıkan çocuklara sordum. “Hayırdır kermes mi var, bedava mı dağıtıyorlar köfteyi, siz niye almadınız” dedim. Çocuklar, “Ne kermesi, ne de hayır işi amca. 7 liraya satıyorlar, nasıl alacağız ki” dediler.

Daha çok moralim bozuldu. Öyle bir mangal kokusu mahalleyi sarmış ki, okulun bahçesi çocuk dolu. Bunu alabilen var, alamayan var. Alabilenin eline bakan küçük çocuklar var. Bu nasıl bir dikkatsizlik, nasıl bir düşüncesizliktir, inanın anlamakta zorlanıyorum. Okul yönetimi buna nasıl izin verdi?

Okul yetkililerinden rica ediyorum, bu tür şeyler hiç hoş bir görüntü oluşturmuyor.

Fuat Özkan 

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X