Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Havuzlupark’la ilgili Büyükşehir’den açıklama

Olay Gazetesi 3/11/2016 tarihli, Söz Sizde Köşesi’nde, “Havuzlupark’a gittim, 2 ay bakımda olmasına rağmen hiçbir şey değişmemiş” başlıklı yazı ilgili birimler tarafından incelenmiştir.

 

Havuzlupark’ın içinde bulunduğu toplam 9 adet yüzme havuzumuzda, havuz kurallarımızın başında öncelikli olarak duş almadan havuza girmemek bulunmaktadır. Konuyla ilgili tüm havuzlarımızın genel kullanım talimatları ve tüm soyunma odalarında bununla ilgili gerekli uyarı ve ikaz levhaları bulunmaktadır. Bu konudaki kontrol görevlilerimizce yapılmakta olup, burada asıl hassasiyet göstermesi gereken havuz kullanıcılarımızdır. Bu sebeple kullanıcıların havuza girmeden önce duş alması bir kural, aynı zamanda bir zorunluluktur. Kullanıcıların duş alması için tüm soyunma odalarında duşlarımız mevcuttur. Önceki yıllarda Havuzlupark’ın içine koyulmuş olan duş idari bir kararla kaldırılmıştır. Konuyla ilgili havuzların içine ayrıca duş koyulması gereksiz görülmüştür.

Havuzlupark başta olmak üzere toplamda 9 adet yüzme havuzumuz ve 50’ye yakın tesisimizdeki teknik anlamda oluşan tüm eksiklikler en hızlı şekilde giderilmektedir. Burada söz konusu durumla ilgili, Havuzlupark tesisimizde duş takılmaması eleştirisi yanlış ve eksik bir tespittir. Tüm yüzme havuzlarımızda duşlarımız mevcut olup, buralarda sadece kullanıcı hataları sebebi ile duş bataryaları kırılmaktadır. Böyle bir arızaya denk gelinmesi ihtimaldir. Bu tür arızalar en geç ertesi gün tarafımızca giderilmektedir. WC muslukları için de, kullanıcı hatalarından oluşan arızalar en kısa sürelerde giderilmektedir. Devamlı su akıtan yerler WC’ler değil, Bay WC’lerde bulunan pisuvarlardır. Koku oluşmaması için pisuvarlardan en kısık derecede su akıntısı sağlanmaktadır.

Havuzlupark tesisimizde ortalama 900 adet dolap bulunmaktadır. Soyunma odalarında yer alan dolaplara bir sezonda kasıtlı olarak verilen hasarlar ve iade edilmeden alınan kilitler ciddi bir külfet yaratmaktadır. Söz konusu eleştirilerle ilgili, mevcut dolaplar 50 yıllık olmamakla birlikte, yine kullanıcıların hor tutumları aynı zamanda eşya kaybını önlemek adına zorunlu olarak metal dolap olarak tercih edilmektedir. Mevcut alandaki banklar ise az değil yeterlidir. Bu banklar soyunma odalarında oturmak için değil, giyinmek amacı ile koyulmaktadır.

Bahsi geçen alan makine dairesi olup, giriş kapılarında “görevliden başka personelin girişi yasaktır” levhaları bulunmasına rağmen, eleştiride bulunan kullanıcının, kazan dairesine girişi son derece yanlış ve tehlikeli bir durumdur. Bilgilerinize sunar iyi çalışmalar dileriz.

Büyükşehir Belediyesi

Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü

 

Okul yönetimine ve belediyemize teşekkür

 

Yıldırım ilçesindeki Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu önündeki trafik sorununu geçtiğimiz aylarda köşenizde dile getirmiştim. Aradan aylar geçse de, yeni okul yönetiminin hassasiyeti ve Yıldırım Belediyemizin buraya delinatörler takmasıyla sorunun çözüldüğünü gözlemledim. Yetkililer, belediyemiz üzerine düşeni yaptı ancak yine de birtakım sürücüler 2 adım yürümek yerine yine okul önüne araç çekip yolu daraltmaktan vazgeçmiyorlar.

Öğrenci velisi Ö.Burak

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X