Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Her gün 30 km yürümek

Gün ağarırken düşüyorlar yollara. Sıkıca kavradıkları ‘çek-çek’ i sürüklercesine. Çöp konteynerleri onların ekmek kapısı. Hangi köşede, sokakta, bina önünde konteyner var, ezbere biliyorlar. Atık madde toplayıcılarından birisi olan Ayhan Avcı’yla ayaküstü konuşuyoruz. Kafama takılan sorularımı sıralıyorum, öğrendiklerim ilginç. Her gün 30 kilometre yol yürüdüklerinden söz ediyor. Konteynerlerden plastik, naylon, karton ve kağıt topladıklarını bunları da alıcı depoya teslim ettiklerini anlatıyor. Birkaç mahallede yürüyerek geçen 12 saat, toplanan ortalama 200-250 kilo atık madde. Günün geliri ise 50 Tl.

Her biri bir başka ilden gelmiş. Kazançlarının önemli bir kısmını memleketlerine ailelerine yolluyorlar. Yağmurlu havaları sevmiyorlar. Sağanak yağışların olduğu gün zorunlu tatildeler. Çöp konteynerlerini karıştırırken etrafı kirletmemeye özen gösterdiklerini dile getiriyor Ayhan ve ekliyor :” Buna mecburuz, çünkü geçimimiz bu işten…” Arkadaşları adına vatandaşlara bir çağrıları var: “ Atık toplarken kimi bina sakinleri bize bağırıyor. Bağırmasınlar, buna üzülüyoruz. Hepimiz kol gücüyle çektiğimiz ilkel bir araçla kendi geçimini sağlayan kişileriz. Kimseyle sorunumuz olmaz. Toplanan maddenin geri dönüşüme gitmesini sağlayarak hayırlı bir iş de yapmış oluyoruz…”

Konteynerin kapağını kapatıyor, ‘çek-çek’ ini kollarıyla kavrayıp, hızlı adımlarla uzaklaşırken dönüp sesleniyor: “ Bizimkiler resmimi görürlerse meşhur olurum Abi.”

Mustafa YANIK

 

Su için revize yapılacak

 

Olay Gazetesi 19/04/2015 tarihli Söz Sizde Köşesi’nde, Müteahhit borç takınca 6 dairenin suyu kesildi “ başlıklı yazı ilgili birimler tarafından incelenmiştir.

Şikayet konusu olan adreste, Belediyemiz tarafından gerekli revize çalışmalar yapılacaktır.

Bilgilerinize sunar iyi çalışmalar dileriz.

Büyükşehir Belediyesi
Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü

 

Çukurlar Telekom’ un çalışması

 

Olay Gazetesi 12/05/2015 tarihli Söz Sizde Köşesi’nde, Sokağımız çukur ve çamur içinde “ başlıklı yazı ilgili birimler tarafından incelenmiştir.

İlgili şikayette bahsedilen Çekirge Mahallesi Uygun Sokak’ta yerinde yapılan inceleme sonucunda ilgili BUSKİ Genel Müdürlüğümüz tarafından herhangi bir çalışma yapılmadığı tespit edilmiş olup, sorunun Türk Telekom’un yapmış olduğu çalışmadan sonra oluştuğu görülmüştür.

Bilgilerinize sunar iyi çalışmalar dileriz.

Büyükşehir Belediyesi
Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü

 

Özlüce’ de ‘aydınlatma’ programa alındı

 

Geçtiğimiz günlerde köşenizde hizmet alanımıza giren bir şikayete yer verilmişti. Yazıda Nilüfer ilçesine bağlı Özlüce Mahallesi Ahmet Taner Kışlalı Bulvarı ile Abdi İpekçi Caddesinin kesiştiği noktada aydınlatma yetersizliği olduğu belirtilmektedir.

Yayınlanan şikayet üzerine yaptığımız inceleme neticesinde, bahsi geçen noktadaki aydınlatma sorunu yatırım programımıza alınmıştır. Söz konusu bölgeye yapılacak aydınlatma şebekesinin projelendirilip tesis edilmesi ile sorunun çözülmesi sağlanacaktır.

Bilgilerinize sunarız.

ULUDAĞ ELEKTRİK DAĞITIM A.Ş.

Kurumsal İletişim Müdürlüğü

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X