Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Hijyen konusunda özel halk otobüsleri ve servis taşımacılığı ne durumda?

Günay Bey, Olay gazetesini ve Söz Sizde köşesini sürekli takip etmekteyim.

Malum koronavirüs tehlikesinden dolayı devletimizin birçok önlemini görüyoruz. Ülkenin dört bir yanında çeşitli tedbirler alınmakta, bir çok yerde dezenfekte konusunda çok hassas davranılıyor. Şehrimizde de Büyükşehir Belediyemiz ve diğer belediyelerin bu konuda ciddi ve duyarlı çalışmalarına şahit oluyoruz.

Özellikle büyük risk oluşturan Bursaray ve BURULAŞ’ın belediye otobüslerinde Büyükşehir Belediyesi dezenfekte işlemlerinde çok duyarlı olduğunu biliyoruz.

Ancak benim dikkatimi çeken durum, özel halk otobüsleri ve okul servis taşımacılığı yapan araçlar.

Bu konuda eksiklik olduğunu düşünüyorum.

Özel halk otobüsleri ve okul servis taşımacılığı yapan servis araçları bu konuda çok sıkıntılı.

Ayrıca okul servisleri bildiğim kadarıyla aynı zamanda fabrika gibi işyerlerine de servis yapmakta.

Dolayısıyla insan sirkülasyonunun en yoğun olduğu araçlardan biri de servis araçları ve özel halk otobüsleridir.

Dezenfekte ve hijyen olarak gün içerisinde bu konuda firmalar çeşitli çalışmalar yapabilirler diye düşünüyorum.

Şehrimizi yöneten değerli yöneticilerin, özel halk otobüslerinin değerli yetkililerinin ve servis taşımacılığı yapan firmaların bu konuda çok daha fazla duyarlı olmasını ve bu konuda azami hassasiyeti göstermelerini rica ediyorum. Saygılarımla.

Bir vatandaş

 

Bunu biliyor musunuz?

 

Evcil hayvan sahibi olmak isteyenlere öneriler (6)

 

Düzenli bakım ve aşılar: Sevimli dostlarınızın bakımı zevkli bir uğraş olacaktır ama bir o kadar da sorumluluk gerektirdiğini belirtelim. Onların da tıpkı bizim gibi ilgi ve sevgiye ihtiyacı var, bu nedenle sağlıklı bir yaşam sürmeleri için gereken her şeyi düşünmelisiniz. Öncelikle vitamin ve mineral ihtiyaçlarını karşılayacak özellikte mamalarla beslemeniz gerekli. Tabii bu mamalar yaşlarına ve fizyolojik özelliklerine de uygun olmalı. Dostlarınıza parazit oluşmaması için pişmemiş çiğ etlerin verilmemesi gerekiyor. Bunun yanı sıra bisküvi, çikolata gibi şekerli gıdalar köpek ve kedilerin dişlerinde tartar oluşturabiliyor, ayrıca gözleri için de zararlı olduğunu bilmenizde fayda var. Neredeyse hepimiz hayvanlarımızı dışardan geldiklerinde yıkamamız gerektiğini ve bunun zevkli olacağını düşünüyoruz. Ancak kediler neredeyse hiç yıkanmamalı, sadece dışarı çıktığında patileri silinebilir. Köpeklerin de çok sık yıkanmamaları lazım. Evcil hayvanlarınızı hastalıklardan ve parazitlerden korumak için düzenli aşı periyodları vardır. Veteriner hekiminiz ile beraber aşı karnesini takip edebilir, sağlıklı bir yaşam sürmesini sağlayabilirsiniz.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X