Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Hız kesici kasis uygulaması sadece okul önlerinde uygulanmaktadır

Olay Gazetesi 17/7/2016 tarihli Söz Sizde Köşesi’nde, “ Lütfen caddemize hız kesici bir sistem koyun ” başlıklı yazı ilgili birimler tarafından incelenmiştir.

 

Söz konusu caddelerde tüm yatay ve düşey işaretlemeler ilgili ekiplerimizce yapılmıştır. Kasis kararı sadece okul önlerine yapılabilmektedir. Ancak Hız Kesici Set talebiniz; Bayındırlık Bakanlığı’nın 13.10.1997, İçişleri Bakanlığı’nın 12.11.1997 tarihli genelgeleri ile UKOME Kurulu’nun 08.06.2005 tarih ve 216 sayılı kararlarında yalnızca okul önlerine (giriş-çıkış ) TSE standartlarına uygun kasis yapılmasına izin verildiğinden, okul önü dışında kalan bölgeye hız kesici set yapılması isteminiz uygun görülmemektedir. Ayrıca, 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu uyarınca, can ve mal güvenliği yönünden; Karayolları Trafik Yönetmeliği ile şehir içi ve şehir dışı yollarda araç cinslerine göre sürücülerin uyması gereken hız limitleri belirlenmiş olup, hız ihlallerinin önlenmesine yönelik İl Emniyet Müdürlüğü, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerince denetim yapılması gerekmektedir. Bilgilerinize sunar iyi çalışmalar dileriz.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü

 

Piknik alanlarını vatandaş hor kullanıyor, yetkililer buralarda fiziki düzenleme ve önlem almalı

 

Hürriyet semtinde Ziraat Okulu’nun arazisinde sık çam ağaçları olan bölge vardır, bu yer çok uzun süredir piknik alanı yapılmış, beton mangal ocakları, masalar vardı. Bakımsızlık ve ilgisizlikten ayrıca vatandaşın hor kullanması yüzünden bu beton ocaklar kırılmıştır. Bu alanın karşısına da piknik alanları yapılmış. Vatandaş gelişigüzel bu yerde mangal yakmaktadır. Çöpler yerlerde, sinek yuvası haline gelmiş. Bu sıcak dönemde ağaçların reçineleri yangına her an sebebiyet verebilir dikkatsiz vatandaşlar yüzünden. Bölgede gördüğüm kadarıyla tazyikli su vanası vb. önlem göremedim. İlgililerin bu bölge ile ilgili önleyici tedbirler almasını rica ediyorum. Hem fiziki düzenleme hem de vatandaşı bilgilendirme anlamında önemli olacağını düşünüyorum. Saygılarımla

Kemal BAŞEREN

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X