Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Hizmet kalitesindeki eksikler gideriliyor

Olay Gazetesi 29/03/2015 tarihli Söz Sizde Köşesi’nde, Yeşil otobüsler neden denetlenmez“ başlıklı yazı ilgili birimler tarafından incelenmiştir.

Lastik teker toplu taşıma araçları trafiğin bir parçası olup, güzergahına uygun seyretmesi ve duraklarda asılı geçiş saatlerine uyması ancak normal şartlarda geçerlidir. Yoldaki çalışmalar, aşırı parklanma, yolcu ve trafik yoğunluğu ile hava şartları vb. olumsuzluklar, araçların programlarına uygun çalışmalarını etkilemektedir.

Özlüce mahallesi D0393 Saygın Kent sitesi durağından zirve saatlerde 10 dk. gün içinde 20 dk. sefer frekanslarıyla ve sıfır tarifeyle hizmet veren 35/E hattı ile Bursaray istasyonuna gelindiğinde mevcut tren işletim tarifesine göre 10 dk. sefer sıklığında hizmet veren Bursaray’ı kullanarak hızlı ve emniyetli yolculuk ile şehir merkezine kısa sürede ulaşılmaktadır.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Bütünleşik Bilet Sistemi’ne bağlı olarak faaliyet gösteren araçlar, 5378 sayılı Özürlüler Kanunu gereğince alçak tabanlı veya engelli asansörü mekanizması olan, dijital göstergeli araçlarla değişim sürecindedir. Filoya katılan yeni toplu taşıma araçlarında bu şart aranmaktadır.

Bununla birlikte hizmet kalitelerinde ki eksiklikleri gidermeleri amacı ile yolculardan gelen şikayet ve önerileri değerlendirilmektedir.

Bilgilerinize sunar iyi çalışmalar dileriz.

Büyükşehir Belediyesi
Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü

 

Sokak girişi içler acısı

 

Çekirge Armutlu Meydanı’ndan Beşevler Sokağı’ na girişi Bursa’ nın en berbat sokağı olmaya aday durumda. Üstelik burası Çekirge’ nin en kalabalık yeri. Her gün binlerce araç giriş çıkış yapıyor. Her gün mutlaka kafa kafaya gelen araç sürücüleri kavga ediyor. Yangın olsa itfaiye giremeyecek. Asfaltı herhalde 20 yıldır değişmediği için köstebek yuvası gibi. En hafif yağmurda yayaların üstü başı ıslanıyor. Kaldırım yok, kaldırım yapmaya yer yok. Şehrin alt mahallelerine 30 metrelik yollar açılırken bu mahalleye hiçbirşey yapılmıyor. Adeta kara listeye alınmış. Arada bir kürek asfalt yamanıyor, tüm hizmet bu. Acaba semt yaşayanları olarak hizmetlerini ihmal edenleri, bizden toplanılan vergilerin mahallemize hiçbir şekilde dönmediğini belirterek savcılığa versek dikkatlerini çekebilirmiyiz diye düşünüyorum.

İsminin yayınlanmasını istemiyor

 

ŞİKAYET KUTUSU…

 

*Osmangazi Belediyesi yetkililerini bozulup tarlaya dönmüş yollarını, boş arsalara yapılan çarpık yapılaşmayı, otoparksız yapılan binalarını, planda olup da yapılmayan bölge otoparklarını görmeleri için Demirtaş Mahallesi’ ne bekleriz.

M.S

 

*Orhangazi’de üç yılı aşan bir süredir altyapı çalışması yapılıyor. İşler resmen kaplumbağa hızı ile yürüyor. Baktığınızda bu bozukluğu düzeltecek bir çalışma göremiyorsunuz. Orhangazi’de yollar köstebek yuvası gibi delik deşik.

Hayrettin HATUNOĞLU

 

*Kükürtlü Mahallesi’ nde bir dershaneyle karşılıklı Diniz Apartmanında oturuyoruz. Şikayetimiz şudur; dershane öğretmenleri ders aralarında apartmanımızın otopark girişinde ve duvarında sigara içip, toplu halde oturup görüntü kirliliği oluşturmakta, izmaritleri yerlere atmaktadır. Eğitim çalışanlarına yakışan bir davranış değildir.

Apartman sakinleri

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X